Det er den tiden av året der amerikanske tv-nettverk skal spikre høstens program. Serier som ikke har innfridd blir skjøvet til side, og nye får slippe til.

Hos ABC fortsetter de å dyrke samarbeidet med Marvel. «Agents of S.H.I.E.L.D.» er fornyet for sin andre sesong, og nå er det også bekreftet at «Agent Carter» blir en realitet. Det skriver blant andre Hollywood Reporter.

Begge seriene er del av samme filmunivers som Joss Whedons «The Avengers» (2012) og de andre superheltfilmene til Marvel Studios.

Vi har allerede møtt Peggy Carter, som er spilt av Hayley Atwell; hun dukket først opp i «Captain America: The First Avenger» i 2011.

Steve_Peggy

«The First Avenger» utspilte seg under andre verdenskrig, og er dermed en forhistorie til det som følger. Kapteinen – Peggys kjæreste – ender filmen som en ispinne, og ligger i dvale frem til moderne tid.

Carter må derimot gjøre som oss andre, og ta én dag av gangen.

Vi fikk se første glimt av handlingen allerede i høst, i en «Agent Carter»-kortfilm som dukket opp i ekstramaterialet til «Iron Man 3». Kortfilmen plukker opp tråden ett år etter at Captain America forsvinner.

Serien tar for seg Peggys situasjon som singel kvinne i etterkrigstidens USA. Mens Strategic Scientific Reserve setter henne til administrativt arbeid, gjør hun også oppdrag som hemmelig agent for «Iron Man»-pappa Howard Stark. Sammen legger de grunnlaget for organisasjonen som blir til S.H.I.E.L.D.

På hver sin måte overlapper både «Agent Carter» og «Agents of S.H.I.E.L.D.» med kinoaktuelle «Captain America: The Winter Soldier» (uten at jeg skal gå i detaljer). Gjennom flere blockbuster-filmer og tv-serier i året, skaper Marvel et eneste, digert fiktivt univers.

SHIELD

De planlegger også hele fem serier i samarbeid med Netflix: «Daredevil», «Jessica Jones», «Iron Fist» og «Luke Cage», og til slutt miniserien «The Defenders».

Som sagt må noen serier skyves til side, også. Hos ABC er «The Neighbors», «Mixology» og «Trophy Wife» blant seriene som ikke vil dukke opp igjen til høsten. Også NBCs «Community» er kansellert.