Komiserien «How I Met Your Mother» er inne i sin niende sesong, og 31. mars sendes den definitivt siste episoden i USA.

Men norske fans som har serien som en viktig del av sin dagsrutine (seriøst, i løpet av den neste uka sender Viasat 4 og TV3 totalt 38 episoder) trenger ikke nødvendigvis å fortvile.

CBS har nemlig planer om en spinoffserie/oppfølger titulert, såklart, «How I Met Your Dad». Mens «How I Met Your Mother» har Ted Mosby (Josh Radnor) som hovedkarakter, er det nå klart at Greta Gerwig vil få hovedrollen i den nye serien hvis CBS gir grønt lys (foreløpig har de bare bestilt en pilotepisode).

Valget er forsåvidt noe overraskende. Filter-favoritten Gerwig startet sin karriere i mindre indiefilmer (debuten fikk hun i Joe Swanbergs «LOL» i 2006), men fikk et større gjennombrudd i kjæresten Noah Baumbachs «Frances Ha» i fjor.

Det var en rolle hun blant annet ble Golden Globe-nominert for.

Gerwig får i hvert fall stor innflytelse på hvordan den nye serien kommer til å bli – hun blir en av produsentene, og kommer også til å bli med i manusteamet om den får grønt lys. De originale «How I Met Your Mother»-skaperne Carter Bays og Craig Thomas er for øvrig også involvert i den nye serien.

Hvordan blir så  «How I Met Your Dad»? Gerwigs karakter skal i hvert fall hete Sally, og hun er en noe umoden dame som allerede er på vei ut av et ekteskap som bare har vart et knapt år.

Historien blir fortalt ut fra perspektivet til en eldre Sally (som i originalen), og fokuset vil være på en vennegjeng som gir Sally mer eller mindre gode råd i hennes nye tilværelse som singel. Ingen av hovedskuespillerne i den gamle serien blir med videre, men trolig vil noen av de samme innspillingsstedene bli brukt.

For fans av mer tradisjonell Greta Gerwig kan det opplyses at hun nettopp er ferdig med innspillingen av en film basert på Philip Roth-romanen «The Humbling» (der hun spiller mot Al Pacino) og en ny film med Noah Baumbach.