Trailere er vanligvis noen av de mest oppklippede beistene du kan støte på i filmverdenen. I løpet av to minutter kan de gjerne spoile en hel film via tosekunders klipp etter tosekunders klipp av de mest dramatiske scenene.

Sånn sett er det forfriskende at den nye «Gravity»-traileren bare inneholder én eneste scene, uten et eneste klipp, som bare spoiler noe vi strengt tatt visste fra før og likevel får opp hjerterytmen så kjapt at filmen automatisk lander på må-se-lista om den ikke var der allerede, et nervepirrende romdrama hvor Sandra Bullock faller mot jorda regissert av Alfonso Cuarón, som ga oss både «Children of Men» og «Y Tu Mama También» og tydeligvis nå er tilbake på one-take-kjøret som gjorde et par av scenene i «Children of Men» til noe av det mest intense vi har sett i nyere filmhistorie helt uten pustepause eller punktum.

Se hva jeg gjorde der? Meta! Her er en mer tradisjonell trailer:

Filmen har premiere fjerde oktober, og foruten Sandra Bullock er det George Clooney som skal pryde de delene av lerretet som ikke opptas av mørkeste verdensrom.