Det skal tydeligvis lønne seg noe innmari å være regissøren bak en kassasuksess i størrelseorden «Godzilla».

I natt ble nemlig Gareth Edwards annonsert som regissør for den første spinoff-filmen fra «Star Wars»-universet, som skal lanseres 16. desember 2016.

– Helt siden jeg så «Star Wars» visste jeg hva jeg skulle gjøre resten av livet – bli med i opprørernes allianse! Jeg kunne vært mer opprømt og beæret over å påta meg dette oppdraget sammen med Lucasfilm, sier Edwards i den offisielle annonseringen på StarWars.com.

Manuset til filmen er ved Gary Whitta, som blant annet har skrevet filmene «The Book of Eli» og «After Earth».

Fans som blir motløse av at en fyr som var involvert i sistnevnte kalkun nå skal få lefle med «Star Wars» kan finne et nytt håp i at Whitta, en gammel ringrev fra spillbladet PC Gamer, også jobber tett med det velrenommerte spillselskapet Telltale.

Der har han skrevet flere episoder av det tåredryppende «The Walking Dead»-spillet.

– Fra øyeblikket jeg så den første filmen som barn har «Star Wars» vært den største inspirasjonen for fantasien og karrieren min som manusforfatter, sier Whitta i annonseringen.

Foreløpig er det ingen hint om hva filmen, som vil komme mellom «Episode VII» og «Episode VIII», kommer til å handle om.

Det har imidlertid vært snakk om egne filmer for både Han Solo og Boba Fett, men dette har kommet fra anonyme kilder og er således ubekreftet.

Ifølge de ett år gamle ryktene sies Han Solo-filmen å skulle foregå i tida mellom «Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith» og «Star Wars: Episode IV – A New Hope», noe som i så fall ville utelukke Harrison Ford fra moroa.

Når det gjelder Boba Fett skal hans historie ifølge de samme kildene foregå mellom «Star Wars: Episode IV – A New Hope» og «Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back» eller muligens fram til «Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi».

Det har også vært snakk om en egen spinoff for Yoda.

I første omgang er det uansett «Episode VII» som er i hovedfokus. I går slapp J. J. Abrams den første videoen fra settet i Abu Dhabi, og han så temmelig blid ut.