Filmen «Greetings From Tim Buckley» har blitt møtt med en del mistro, først og fremst fordi produsentene ikke lykkes i å sikre seg rettighetene til Jeff Buckleys musikk – men også fordi «Gossip Girl»s noe begrensede Penn Badgley skulle spille Buckley.

Ikke noe stygt om Badgley, eller «Gossip Girl» for den saks skyld, men det hviler jo et visst ansvar på en tv-skuespiller som påtar seg å spille en artist så mange har et såpass intenst forhold til.

Men det er lov å ta feil, og skuespilleren har faktisk fått til dels svært gode skussmål for sin opptreden etter at filmen nå er vist på flere festivaler, blant annet i Toronto.

Sjekk blant annet ut denne anmeldelsen i The Hollywood Reporter.

Nå er det kommet en trailer for filmen, som du kan se i videovinduet øverst.

«Greetings From Tim Buckley» har hovedfokus på Jeff Buckley, som blir spurt om å delta på en minnekonsert for faren Tim (som døde av en overdose, 28 år gammel) i St. Ann’s Church i Brooklyn i 1991. Her møter han Allie (Imogen Poots), og mye av filmen følger romansen mellom disse. Jeff Buckley døde jo som kjent i en drukningsulykke da han var 30 år gammel.

Tim Buckley får vi også møte gjennom diverse tilbakeblikk, han spilles av Ben Rosenfield.

Jeff Buckley døde i en drukningsulykke i 1997, 31 år gammel.

Dette er for øvrig ikke det eneste Jeff Buckley-relaterte filmprosjektet som er på vei – familien hans har også gitt sin velsignelse (og dermed også lisensiert musikken) til en biografifilm kalt «Mystery White Boy», basert på David Browne-boka «Dream Brother: The Lives and Music of Jeff and Tim Buckley», der Reeve Carney skal spille hovedrollen.

Gemma Arterton og Olivia Thirlby er også tilknyttet prosjektet, som skal spilles inn i New York i juni.

«Greetings From Tim Buckley» slippes på kino i USA i løpet av måneden, og kommer også samtidig on demand (via amerikanske iTunes, vil vi tro).

Aner ikke om noen norsk distributør har plukket den opp, men skal vi tippe vil vi tro en tv-visning er det beste Buckley-fansen kan håpe på her hjemme.