Er du en HBO-fan som sverger til Android framfor iPhone, men som ikke får HBO Nordic til å funke ordentlig for deg?

Da har vi en gladnyhet.

Google har nemlig inngått en større avtale med HBO, som innebærer at teknogiganten får tilby en rekke av deres serier og filmer – fra «The Wire» til «The Sopranos» og «Band of Brothers» – via Google Play.

Dette har vel ikke særlig praktisk betydning for de fleste nordmenn, vil vi tro, da man må bruke en mellomtjeneste som for eksempel Unblock-us for å få tilgang til dette innholdet. Google tilbyr i utgangspunktet ikke filmer og tv-serier for det nordiske markedet.

Likevel er det interessant for alle med interesse for streamingmarkedet, av to grunner:

1) Google sitter ikke stille og ser på at Apple stikker av med det transaksjonsbaserte (i motsetning til Netflix, som er abonnementsbasert) VOD-markedet. Det er rimelig å anta at Google har lagt ut et betydelig beløp for å få tilgang til dette innholdet. Apple hadde tidligere tilgang på en del HBO-innhold via iTunes, men dette er ikke lenger tilgjengelig.

2) HBO åpner for å stykke opp innholdet sitt og selge det digitalt, enten episodevis eller per sesong. Dette kommer neppe til å skje i Norge med det første, siden HBO satser så tungt på HBO Nordic, men det er interessant at kabelgiganten i hvert fall utforsker mulighetene.

Prisen per episode ligger på 185 norske kroner for en full sesong av «Game of Thrones», mens en enkeltepisode koster 19 kroner.

Det virker jo forsåvidt ikke helt urimelig for løpende sesonger, men for eldre ting er det helt klart i overkant.

Så ville det jo vært interessant å vite om Google  også har noen planer for en nordisk lansering av film- og tv-tjenesten etter hvert.

For selv om HBO Nordic og Netflix gjør mange tv- og film-abonnenter rimelig fornøyde, er det definitivt plass til flere aktører som satser på stykkprismodellen.