Den italienske filmregissøren Matteo Garrone, som for noen uker siden stakk av med Grand Prix under Cannes-festivalen for sin Big Brother-skulende «Reality», gjorde også rent bord med sitt mafiadrama «Gomorra» i Cannes i 2008 – den gang fikk han både gullpalmen og juryprisen.

Men slike priser kommer visst ikke uten en pris, skal vi tro etterforskere i den søritalienske byen Napoli. De anklager nå «Gomorra»-skaperne for å ha hatt ulovlig tette bånd med mafiafamilier i byen under innspillingen av filmen, ifølge Hollywood Reporter.

Filmen følger fem personer som på hvert sitt vis må forholde seg til Camorra, den napolitanske mafiaen. Om aktoratet har rett, kan den opprinnelige bokas forfatter Roberto Saviano og regissør Garrone ha kommet litt for tett på filmens tema selv. De anklages for å ha betalt 20.000 euro i beskyttelsespenger, samt for å ha hatt annet ulovlig samarbeid med mafiatopper.

Beskyldningene stammer fra en tidligere Camorra, Oreste Spagnuolo, som har lagt kortene på politibordet. Han forteller at beskyttelsespengene fra filmprodusentene gikk til Alessandro Cirollo, som også skal ha få si sitt om hvordan filmen skulle lages og muligens også ha solgt utstyr til selve produksjonen.

Under innspillingen bodde Garrone et par måneder i Napolis tøffeste nabolag, Scampia, for å forberede seg til produksjonen. Det er i dette området beskyttelsespengene skal ha kommet inn i bildet. Garrone fikk også skryt for å ha hentet fram skjulte skuespillertalenter hos amatørene han satte til å spille i filmen – mange av dem tidligere mafiaaktører i virkeligheten. Forfatter Saviano måtte på sin side beskyttes av politiet etter å ha mottatt trusler på grunn av boka.

Om du vil se «Gomorra», kan du leie den hos oss her. Her er også en trailer: