Her er i redaksjonen har vi veldig mye til overs for britiske Benedict Cumberbatch. Først og fremst på grunn av «Sherlock», såklart, men også i «Muldvarpen» og den nye BBC/HBO-miniserien «Parade’s End» har han vist at han er en strålende skuespiller.

Og snart får vi se ham som Smaug i «Hobbiten»!

Men når vi til neste år sitter her og gjør oppsummeringen over filmåret 2013 kan det godt være at det er en helt annen rolle vi forbinder Cumberbatch med. Ifølge Deadline er han nemlig i samtaler med DreamWorks om å spille Julian Assange i filmen om Wikileaks, som har vært under utvikling der i en periode.

Og ikke nok med det, en annen fyr vi har en mancrush på, svenske Joel Kinnaman, er aktuell som Assanges samarbeidspartner, Daniel Domscheit-Berg.

At man er i «samtaler» betyr jo ikke at avtalen er gjort, men når det lekker ut i bransjemediene pleier det å bety at man er temmelig nær en underskrift.

Filmen er basert på to bøker som DreamWorks har kjøpt rettighetene til: «WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War On Secrecy» av David Leigh og Luke Harding og «Inside WikiLeaks: My Time With Julian Assange At The World’s Most Dangerous Website» av Daniel Domscheit-Berg.

Historien om Assange og hans nettside er jo som gjort for film, og DreamWorks er ikke de eneste som jobber med dette om dagen – Universal og HBO er andre som har Wikileaks-prosjekter under utvikling.

For øvrig sirkulerer det også flere dokumentarer om Assange og hans prosjekt, én av dem – «Wikileaks: Secrets & Lies» – kan du se under årets Bergen Internasjonale Filmfestival.