I dag starter American Film Market i Santa Monica, som er en av verdens største markedsplasser for kjøp og salg av film.

En av de norske filmene som er representert er «Reisen til julestjernen», Nils Gaups nyfilmatisering av Sverre Brandts skuespill fra 1924. Filmen har norgespremiere først neste fredag, men allerede kan salgsagentene melde om godt forhåndssalg hva utlandet angår.

Filmen blir solgt av Sola Media i Tyskland, som allerede har sikret seg avtaler i England, Tyskland, Kina og de øvrige skandinaviske landene, melder Variety.

I tillegg blir det nå spikret avtaler for Balkan, Indonesia, Midtøsten, Thailand og Tyrkia.

Nå sier jo ikke dette all verden (kommer filmen på kino i disse landene? Får den i så fall bred eller begrenset distribusjon?), men likevel er det godt nytt for de norske produsentene i Moskus Film AS og Storm Rosenberg AS.

I Skandinavia skal filmen distribueres av Disney.

Så spørs det jo hvor godt filmen kommer til å gjøre det i Norge, der filmen kommer til å bli satt opp i mange saler og får god spilletid før jul.

Vi tipper det kommer til å gå helt strålende, med mindre Gaup & co. har gjort noen helt katastrofale grep med historien.

Filmversjonen fra 1976 har i hvert fall gjort dette til en gjenkjennelig historie, da den har vært vist hver julaften på NRK de siste årene.

Nyinnspillingen har folk som Anders Baasmo Christiansen, Agnes Kittelsen, Jakob Oftebro, Evy Kasseth Røsten og Andreas Cappelen i ledende roller.