Før vi får summet oss fortsetter oppsummeringene. Summ!

Så la oss ta noen gleder på forskudd, og sjekke ut de nye seriene vi gleder oss til i 2015 (noe som dessverre ekskluderer David Lynch-comebacket med «Twin Peaks», for den kommer ikke før i 2016).

Dette er sakene vi ser frem til å se i TV-året som kommer, i analfabetisk rekkefølge:

 

«AGENT CARTER»

Denne Marvel-serien starter i USA allerede 6. januar, så vi får ikke sjansen til å glede oss så veldig lenge. Her får eksdama til Captain America sin egen TV-serie, men ikke som den gamle damen vi møtte i «The Winter Soldier».

«Agent Carter» hopper tilbake til 1940-tallet, mens Peggy Carter (Hayley Atwell) jobber på kontoret til «Strategic Scientific Research», og utfører hemmelige oppdrag for Howard Stark (Dominic Cooper) på kveldstid. Ja, den Howard Hughes-inspirerte faren til Iron Man.

Denne serien er en videreføring av «Marvel One Shot»-kortfilmen som var inkludert som ekstramateriale på Blu-ray-utgivelsen til «Iron Man 3». Siden den gangen har Peggy gjort gjestespill i «Agents of S.H.I.E.L.D.», og hun dukker dessuten opp i årets Marvel-filmer «Avengers: Age of Ultron» og «Ant-Man».

Det gjenstår å se hvor tett tilknytning «Agent Carter» kommer til å ha til Marvel-filmene, men den kommer uansett til å skille seg markant ut fra noe annet vi har sett fra den kanten. Med en frisk retro-stil, og en kort sesong som er unnagjort på åtte episoder:

 

«AMERICAN GODS»

Her har vi et usikkert kort! Ikke fordi vi mangler troen på dette prosjektet, som er basert på en helt fantastisk roman av vår mann Neil Gaiman. Tvert imot.

Men vi har vår tvil om at «American Gods» vil bli utviklet til serie i tide til å ha premiere i 2015. Pilotepisoden er ikke engang spilt inn ennå, og ingen skuespillere er annonsert. Allikevel, vi er så gira på denne serien at den må nevnes.

HBO takket først nei til «American Gods» etter en lang utviklingstid, og Starz har nå tatt over prosjektet. Et ambisiøs historie der alle de gamle gudene og mytologiske skapninger lever anonymt i USA etter at folk har mistet troen på dem.

Vi har hørt rykter om at muskelbunten Jason Momoa er aktuell for hovedrollen som Shadow, men dette er fortsatt tidlige dager. Neil Gaiman er aktivt involvert i arbeidet med serien som utøvende produsent (i omtrent samme rolle George R.R. Martin har på «Game of Thrones»), mens «Hannibal»-skaperen Bryan Fuller er showrunner sammen med «Gotham»-produsenten Michael Green.

Kabelkanalen Starz har i alle fall gitt grønt lys til den første sesongen, så vi får håpe innspillingen setter i gang snart. Her leser Gaiman et erotisk avsnitt fra boken, sammen med Patton Oswalt og Zelda Williams:

 

«BETTER CALL SAUL»

Denne dukket også opp på fjorårets liste over TV-serier vi gleder oss til, men så ble den utsatt. Vel, vi gleder oss fortsatt.

«Better Call Saul» har premiere på AMC-kanalen 8. februar, og vil være tilgjengelig i Norge på Netflix noen dager etterpå. Vi vet alle at serien tar for seg den lurvete «Breaking Bad»-advokaten Saul Goodman (Bob Odenkirk), og utspiller seg seks år før han møtte Walter White.

Historien sirkler rundt Sauls spede start som frustrert småbyadvokat med store drømmer, på den tiden han fortsatt kunne bruke sitt virkelige navn Jimmy McGill. Det ryktes imidlertid at historien hopper frem og tilbake i tid, noe som åpner muligheten for spennende gjestespill.

Det kuleste av alt er at salige grinebiteren Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks) er tilbake i en fast rolle, mens «Spinal Tap»-veteranen Michael McKean spiller Sauls storebror Chuck. «Better Call Saul» blir en betydelig mer humoristisk serie, noe den muntre temalåta også bærer preg av.

De som venter seg en ny «Breaking Bad» vil trolig bli skuffet, men vi satser på at dette blir helt storveis med ukledelig sveis:

 

«CRIME»

HBO er unektelig grovt overrepresentert på denne lista, men de skuffer sjelden. Deres amerikanske versjon av den prisbelønte, britiske krimserien «Criminal Justice» har hatt en trang fødsel. James Gandolfini spilte hovedrollen som New York-advokaten Jack Stone i pilotepisoden, men døde innen resten av serien ble spilt inn.

Robert De Niro tok over rollen hans, bare for å hoppe av prosjektet like før innspillingsstart. Til slutt gikk rollen til John Turturro, men alt dette har ført til grove forsinkelser og en ny tittel: «Crime».

Innspillingen startet i høst, så med litt flaks kan serien ses på HBO Nordic i løpet av sommeren. Flesteparten av de åtte episodene er regissert av utøvende produsent/manusforfatter Steven Zaillian, en Oscar-vinner kjent for bl.a. «Moneyball», «Gangs of New York» og «Schindler’s List».

Vi får håpe at alle problemene bak kulissene ikke har påvirket denne lovende krimserien. Ingen trailer eller filmklipp ennå, så vi får nøye oss med en titt på den britiske originalversjonen (som også finnes på norske Netflix):

 

«DAREDEVIL»

Fakta: Marvel-studioet vet hva de driver med, og har med sitt filmunivers skapt det mest omfattende popkulturelle fenomenet på 2000-tallet. Ingen grunn til å tro at deres TV-univers vil bli så mye mindre monumentalt.

Ifølge Marvel-sjefen Alan Fine er deres avtale med Netflix «uovertruffen i bredde og format», mens showrunner Steven S. DeKnight har beskrevet stilen i «Daredevil»-serien som «very gritty 1970s New York feel». «Daredevil» er starten på en storsatsning som inkluderer seriene «AKA Jessica Jones» (som kommer senere i 2015), «Iron Fist» og «Luke Cage» – før alt kulminerer, «The Avengers»-style, i miniserien «The Defenders».

Deretter er det snakk om at disse heltene kan dukke opp på kino. Charlie Cox spiller den blinde advokaten Matt Murdock, som i fritiden kjemper mot forbrytere i Hell’s Kitchen som den maskerte superhelten Daredevil. Blant skuespillerne finner vi ellers Rosario Dawson, «True Blood»-kjenningen Deborah Ann Woll og Vincent D’Onofrio – sistnevnte et helt perfekt valg som det grovbygde, kriminelle geniet Kingpin.

Opptakene av serien ble ferdig like før jul, og planen er at alle de tretten episodene slippes på Netflix i mai. Rundt tjue minutter fra serien ble vist på New York Comic-Con i august, men ingenting av det har dessverre dukket opp på nettet.

Heller ingen trailer ennå, men her er en påminnelse om at denne serien garantert vil bli bedre enn filmversjonen med Ben Affleck:

 

«EVIL DEAD»

Sam Raimi har snakket om en oppfølger til «Evil Dead»-trilogien i flere år, helt til den overraskende brutale nyinnspillingen dukket opp i fjor. Vi hadde gitt opp alt håp om en ekte «Evil Dead»-film da Raimi plutselig annonserte at serien ville bli gjenopplivet, i form av en TV-serie, for kabelkanalen Starz.

Best av alt: Bruce Campbell er tilbake i glansrollen som Ash, og disse ti episodene vil gi ham større boltreplass enn han hadde i de tre filmene. Så det var altså dette Ash mente da han sa «groovy!» under sitt lynraske gjestespill i nyinnspillingen.

Campbell uttalte nylig til Total Film at «It’s going to be everything the fans have been clamoring for: serious Deadlite ass-kicking and plenty of outrageous humour!». Deadlites er seriens navn på livsformer besatt av demoner, og dette universets variant av zombier.

I TV-serien har Ash holdt en lav profil i tretti år da han plutselig må tilbake i action for å redde verden fra en Deadlite-pest. Denne gangen får han også hjelp av et par nye figurer, og en av dem er muligens datteren til Ash.

Ingen fare, dette blir ingen utvannet, familievennlig «Evil Dead»: Ifølge Campbell blir serien laget helt uten sensur, med total kreativ frihet og mye «splatstick». Sam Raimi er tilbake som utøvende produsent, manusforfatter og regissør av pilotepisoden.

Groovy, indeed! Vi kan trolig vente oss noe sånt som dette:

 

«HALO»

«Pffft!» det du hører er bare luften som går ut av ballongen til Microsoft, og deres ambisiøse planer om å gjøre bruke Xbox One-konsollen til å lansere en VOD-tjeneste på nivå med Netflix.

Microsoft har nå skrinlagt denne storsatsingen, sammen med mesteparten av tv-seriene de planla. Men et prosjekt holder seg fortsatt levende: en kostbar TV-serie basert på «Halo»-spillserien, produsert av selveste Steven Spielberg.

La gå at denne tv-serien nå vil ha sin premiere på kabelkanalen Showtime høsten 2015 – i forkant av dataspillet «Halo 5: Guardians». Det er i alle fall planen, selv om innspillingen ennå ikke har startet, og ingen skuespillere er annonsert ennå.

Det ryktes at pilotepisoden skal regisseres av Neill Blomkamp («District 9», «Elysium»), som også skulle ha regissert «Halo»-kinofilmen som ble kansellert etter mye forarbeid i 2007. I mellomtiden har Ridley Scott produsert en separat miniserie med tittelen «Halo: Nightfall», som ble sluppet i forbindelse med spillsamlingen «Halo: The Master Chief Collection».

Spielbergs «Halo»-serie blir forhåpentligvis mer spektakulær, og vi kommer trolig til å høre mer om den i månedene som kommer. I mellomtiden kan du se lavbudsjettproduksjonen «Halo: Forward Unto Dawn» i sin helhet her:

 

«IZOMBIE»

Fortsatt ikke lei zombier? Litt, kanskje? Veldig…? Vel, denne serien kommer til å skille seg ut. For det første er «iZombie» basert på en kul Vertigo-tegneserie (av Chris Robertson og Michael Allred), om en ung kvinne som blir forvandlet til en høyfungerende zombie.

Olivia Moore (Rose McIver) får seg jobb på et politilikhus, der hun spiser hjernen til de avdøde, og absorberer minnene deres (en ide som også ble brukt i den romantiske zombie-komedien «Warm Bodies») – sånn at hun kan løse mordmysterier. Fortsatt ikke overbevist? Forståelig. Dette høres fryktelig fjollete ut.

Heldigvis er serien produsert av Rob Thomas, som også har regissert pilotepisoden. Og om du ikke kjenner navnet, er dette fyren bak «Party Down» og «Veronica Mars». Sistnevnte fikk et Kickstarter-sponset comeback i fjor. Så dette er materiale han burde klare å få det aller beste ut av, og muligens en verdig arvtager til Joss Whedons «Buffy the Vampire Slayer».

I alle fall hvis TV-versjonen holder seg tett opp til tegneserien. Hvis ikke kan dette i verste fall ende opp med å bli en ny «Tru Calling».

Warner Bros. har hittil ikke vist noe som helst fra serien, som har premiere til sommeren – men Rob Thomas og mange av skuespillerne troppet opp på Comic-Con i sommer, der de blant annet kunne fortelle dette:

 

«POWERS»

Ikke å forveksle med 50 Cents tv-serie «Power», dette er «Powers» med en «s». En sci-fi-krim-superhelt-serie basert på tegneserien av Brian Michael Bendis, som opprinnelig skulle ha sin premiere på Playstation nå i desember.

Serien ser nå til å være utsatt til 2015, muligens på grunn av Sonys problemer de siste ukene. Tilbake i 2001 prøvde Sony å lage spillefilm av denne tegneserien, uten å lykkes. Kabelkanalen FX filmet en pilotepisode med bl.a. Jason Patrick og Lucy punch tilbake i 2011, før de kansellerte hele prosjektet.

Sony har gått i en helt annen retning med denne tv-serien, som bare følger tegneserien i grove trekk – og er laget uten sensur. Så her blir det mange stygge voksenord og en del gørrete grusomheter.

Sørafrikanske Charlto Copley («District 9», «Elysium») har hovedrollen som politidetektiven Christian Walker. En mordetterforsker i en verden der folk har utviklet superkrefter. Walker var tidligere selv en superhelt, før han mistet kreftene sine i et brutalt basketak. Susen Heyward spiller hans nye politipartner Deena Pilgrim, Eddie Izzard er den store skurken Wolfe, mens Game of Thrones-kjenningen Noah Taylor og Michelle Forbes har sentrale biroller.

De to første episodene er regissert av David Slade, kjent for filmer som «Hard Candy», «30 Days of Night», samt flere episoder av «Breaking Bad» og «Hannibal». Så dette burde bli spennende saker, ikke minst fordi «Powers» er en del av Sonys plan om å konkurrere med Netflix.

La gå at denne traileren bare har overfladiske likhetstrekk med den glimrende tegneserien:

 

«PREACHER»

Vi var litt skeptiske til at moroklumpen Seth Rogen og hans samarbeidspartner Evan Goldberg endte opp med å få tildelt oppgaven av å lage TV-serie av en av tidenes kuleste tegneserier – laget av den kompromissløse villmannen Garth Ennis. Men siden karene har fått velsignelse av Ennis himself (og virkelig er blodfan av tegneserien) får vi satse på at de ikke gjøgler bort denne fantastiske historien.

Og vi får virkelig, virkelig håpe at Seth Rogens clusterfuck med nordkoreanske cyberterrorister ikke har gitt kabelkanalen AMC kalde føtter. De har heldigvis gitt grønt lys til en pilotepisode, men vi vet ennå ikke hvem som skal spille hovedrollene i «Preacher». Skal ikke se helt bort ifra at Rogens røykekompis James Franco får hovedrollen som hardhausen Jesse Custer; en predikant med overlegen overtalelsesevne, som drar ut på eventyr for å stille Gud til rette for sine forbrytelser mot menneskeheten.

Kontroversielle saker som kan provosere religiøse fanatikere skikkelig, så la oss håpe at Westboro Baptist Church ikke har lært seg noe om datahacking. Hvem som kommer til å spille hans tøffe kjæreste Tulip og irske vampyrkompis Cassidy er et vidåpent spørsmål.

Ingen filmklipp eller trailers er naturlig nok tilgjengelige, men her er en rask oppsummering av tegneserien:

 

«RED OAKS»

Amazon Studios har gitt grønt lys til en rekke severdige serier i det siste, og markerte seg med en av de sterkeste dramaseriene som ble laget i 2014: «Transparent». Første sesong av «Mozart in the Jungle» ble sluppet like før jul, noe som garanterte at den hverken rakk å bli plassert på vår «Årets TV-serier»-liste eller kunne inkluderes på denne «gleder seg»-oppsummeringen. Oh, well.

De første sesongene av Chris Carters sci-fi-thriller «The After» og krimserien «Bosch» burde dukke opp i løpet av 2015. Amazons tredje pilotsesong fostret imidlertid bare to serier: «Hand of God» (som du kan se hele pilotepisoden av her, og «Red Oaks». En vittig oppvekstskildring som utspiller i 1985 på en eksklusiv «country club» i New Jersey, der tjueårige filmstudenten David (Craig Roberts) lærer i overkant mye om hverdagen til de rike og forskrudde.

Dette minner om en blanding av «Freaks and Geeks» og komiklassikeren «Caddychack», bare noen hakk mindre gjøglete. Pilotepisoden er regissert av David Gordon Green («Pineapple Express», «Eastbound & Down»), som også er seriens utøvende produsent.

Du kan se den første episoden her:

 

«SCREAM»

En av de store TV-trendene i 2015 blir filmer som fortsettes på TV. Det er planer om en TV-serie basert på «Friday the 13th»-serien, og SyFy har allerede spilt inn første sesong av en serie som bygger på Terry Gilliams «12 Monkeys» – men den ser sannelig ikke særlig lovende ut. Det er dessuten planer om TV-versjoner av alt fra «Limitless» og «Shutter Island» til «Minority Report».

Men først ut i løypa er «Scream», basert på skrekkserien av Wes Craven. Han er om bord som utøvende produsent, men overlot regien av pilotepisoden til forholdsvis ukjente Jamie Travers. Historien sirkler denne gangen rundt en YouTube-video som åpner opp gamle sår for beboerne i Lakewood, og starter en ny drapsbølge.

Vi tar en råsjanse og spår at morderen er ikledd en Skrik-maske. Ingen av skuespillerne fra filmserien dukker opp, bortsett fra Drew Barrymore – som angivelig gjør et gjestespill i form av et arkivopptak fra den første filmen, og er klippet inn sammen med nye scener tatt med Belle Thorne. Hvordan det nå vil fungere.

Rollene er besatt av unge, friske og temmelig ukjente fjes, så hvem vet hvordan resultatet blir. Men vi har våre håp om at dette kan bli litt kult, ikke minst fordi serien er skrevet av Jill E. Blotevogel, som tilbake i 2009 sto bak «Harper’s Island». En underholdende miniserie som på mange måter var TV-versjonen av «I Know What You Did Last Summer».

Vel, vi får nå se, etter at «Scream» har hatt sin premiere på MTV i oktober. Forhåpentligvis blir det noe sånt som dette:

 

«SENSE8»

Her er en serie vi har hørt fint lite om etter at Netflix annonsere den i våres (i likhet med Pablo Escobar-serien «Narcos»). Muligens sånn at den ikke kupper oppmerksomheten fra Wachowski-søsknenes storfilm «Jupiter Ascending», som ble utsatt til februar.

Dette er uansett er ambisiøst prosjekt som «The Matrix»-skaperne Lana og Andy Wachowski har laget i samarbeid med J. Michael Straczynski («Babylon 5»). En sci-fi-historie om åtte mennesker fra forskjellige deler av verden som plutselig får en mental forbindelse – i det synopsiset beskriver som «et evolusjonssteg med teknologisk opprinnelse», og «en utforskning av forbindelsen mellom empati og menneskehetens evolusjon». Far out.

Hver av de innledende, ti episodene vil fokusere på en av personene, men planen er at dette blir en serie på totalt fem sesonger. Høres temmelig kryptisk ut, men vi vet at hovedrolleinnehaverne inkluderer «Lost»-kjenningen Naveen Andrews, Daryl Hannah og Tuppence Middleton.

Wachowski-søsknene skal selv regissere to av episodene, og det samme skal J. Michael Straczynski – mens bl.a. Tom Twyker og James McTeague («V for Vendetta») har regissert en episode hver.

Innspillingen av dette kostbare prestisjeprosjektet ble fullført i november, etter å ha filmet kloden rundt på bl.a. Island, i Sør-Korea, Kenya, India, Tyskland og USA. Burde bli noe utenom det vanlige!

Ingen filmklipp er tilgjengelige, så det nærmeste vi fant et nyhetsinnslag om opptakene i Kenya:

 

«SHOW ME A HERO»

David Simon er et kvalitetsstempel i seg selv, som ser ut til å føle seg hjemme hos HBO. Etter å ha skapt «The Wire», «Generation Kill» og «Treme» har han nå produsert det politiske dramaet «Show Me a Hero». En miniserie som gir oss den sanne historien om Nick Wasicsko (Oscar Isaac). Den yngste storyborgemesteren i USAs historie, som ble viklet inn i kontroverser som fikk et veldig tragisk utfall.

En interessant historie som har fått fint lite oppmerksomhet utenfor New York, basert på faktaboken av Lisa Belkin.

Winona Ryder, Alfred Molina og Catherine Keener er med i sentrale biroller, mens Oscar-vinneren Paul Haggis («Crash», «In the Valley of Elah») har regissert alle seks episoder.

Ingen trailer ennå, så isteden: en nitti minutter lang forelesning med David Simon, som stadfester at dette er en sylskarp, politisk engasjert fyr:

 

STEPHEN COLBERT TAR OVER «THE LATE SHOW»

Stephen Colbert vinket farvel til «The Colbert Report» 18. desember etter ni år bak C-skrivebordet, og red inn i evigheten på julenissens slede sammen med Alex Trebek og enhjørningen Abraham Lincoln. Det var slutten på en æra og begynnelsen på en ny.

Colbert behøver ikke lenger spille rollen som erkekonservativ kommentator, og kan være seg selv da han tar over pulten til David Letterman. Så ha det på badet til «The Colbert Report», og hei sveis til «The Late Show with Stephen Colbert».

Vi liker Letterman, men han har holdt det gående siden 1982, og har vært lysten på å gi seg i mange år. At valget falt på Stephen Colbert overrasket mange (særlig konservative amerikanere), men fyren er en rutinert, sylskarp entertainer som behersker sosiale medier bedre enn de fleste. Så han kan være akkurat hva det slitne talkshow-formatet trenger.

Colbert tar imidlertid ikke over jobben før tidligst i slutten av august, og kommer til å bruke mesteparten av 2015 på å forberede seg. Colbert vet neppe selv hva han kommer til å gjøre på «The Late Show» ennå, men vi tipper at han kommer til å slipe ned de skarpeste kantene – og håper virkelig at den aller første gjesten hans blir George W. Bush:

 

«TABOO»

Tom Hardy troner høyt på lista over filmene vi gleder oss til med «Mad Max: Fury Road», men han er også involvert i en av tv-seriene vi gleder oss mest til. Hardy har selv skapt miniserien «Taboo» sammen med sin far Edward «Chips» Hardy, og skal spille hovedrollen som eventyreren James Keziah Delaney.

En rabagast som på begynnelsen av 1800-tallet vender tilbake fra Afrika med en formue i diamanter og bygger opp sitt eget shipping-imperium mens han pønsker på planer om å hevne drapet på sin far. Den store skurken i historien er East India Company, som i følge manusforfatter/regissør Steven Knight er skildret som: «the historical equivalent of the CIA, the NSA, and the biggest, baddest multinational corporation on earth». Noe som allerede har provosert frem indignerte reaksjoner og debatt i England.

Vi har hørt fint lite nytt om denne serien etter at den ble annonsert, men vet i alle fall at «Taboo» er produsert av Ridley Scott for BBC og FX. Tom Hardy har selv uttalt at «we’re creating a flagship British drama for this generation», og det høres jo ambisiøst ut. Veldig ambisiøst med tanke på at opptakene ikke har startet ennå, så vi skal ikke se helt bort i fra at premieren vil bli utsatt til 2016.

Alle åtte episoder vil bli regissert av britiske Steven Knight, som sist samarbeidet med Tom Hardy på dramathrilleren «Locke»:

 

«UNTITLED HBO/ROCK’N ROLL PROJECT»

Vel, arbeidstittelen avslører ikke så mye, men vi har stor tro på denne serien. Ikke minst fordi den representerer fortsettelsen på samarbeidet mellom HBO og Martin Scorsese, nå som «Boardwalk Empire» er avsluttet.

Scorsese produserer serien sammen med Mick Jagger, og har regissert pilotepisoden. Temaet er musikkbransjen i syttitallets New York, mens punk og disco begynte å bli populært. Bobby Canavale har hovedrollen som plateselskapssjefen Richie Finestra, Olivia Wilde er kona Devon, Ray Romano (!) spiller Richies forretningspartner Zac mens Andrew Dice Clay er en radiostasjon-eier med sans for kokain.

Vi stoler på Scorsese, og dette er et tema som er nær til hans hjerte – og som han ikke har utforsket på film før. Han har dratt med seg flere av nøkkelpersonene fra «Boardwalk Empire», mens Oscar-nominerte Terence Winter («The Wolf of Wall Street») er med som manusforfatter og showrunner.

 

«UTOPIA»

Vi har skrevet mye om hvor fantastisk den britiske versjonen av «Utopia» er, og raste da Channel 4 la ned hele serien etter andre sesong. Fuckers! Så da er det jo veldig gode nyheter at HBO jobber med en amerikansk utgave.

Og helt fantastiske nyheter at selveste David Fincher ikke bare produsere serien, men dessuten regissere alle de ti episodene av første sesong selv. Dette er trolig en av de få personene på kloden som har en fightende sjanse til å forbedre originalen.

Fincher har tidligere regissert de første to episodene av «House of Cards» (som jo også er en nyinnspilling av en britisk serie), noe som åpenbart ga mersmak. Han bearbeider historien sammen med «Gone Girl»-forfatteren Gillian Flynn, så dette vil garantert bli et av årets store TV-begivenheter. Så lenge serien blir ferdig i løpet av 2015, da.

Ingen skuespillere er castet ennå, og vi vet ikke når innspillingen starter – men dette er uansett noe av det vi gleder oss aller mest til. Her er en påminnelse om hvor kul (og fordømt stilig filmet!) den britiske versjonen er:

 

«THE WALKING DEAD: COBALT»

«The Walking Dead» har blitt en enorm suksess for kabelkanalen AMC, men det gjenstår å se om verden er rede for enda en zombie-serie. Og nei, vi regner ikke med den stusselige SyFy-serien «Z-Nation». Isj.

Dette blir en søsterserie til «The Walking Dead», som utspiller seg i Los Angeles i tiden like etter zombie-utbruddet, mens Rick Grimes var på ferie i koma. Prosjektet har fått arbeidstittelen «Cobalt», noe som trolig kommer til å bli forandret.

Siden den ikke bygger på en allerede etablert tegneserie (og dessverre heller ikke dataspillserien) vet vi fint lite om historien, annet enn at den tar for seg nok en gruppe overlevende som kjemper for tilværelsen etter zombiekalypsen.

AMC-kanalen har vært veldig sparsomme med informasjon om serien, som startet innspillingen like før jul. Cliff Curtis har hovedrollen som en fraskilte lærer, mens Kim Dickens er en enslig studieveileder med to tenårige barn (spilt av Alycia Debnam Carey og «Harry Potter»-kjenningen Frank Dillane). Serien er produsert av teamet bak «The Walking Dead», med serieskaperen Robert Kirkman og Gale Anne Hurd i spissen.

Ingen trailer eller filmklipp er sluppet, så isteden: her er en gammel klassiker. «Hey, La-Bibbida-Bibba-Dum!»:

 

«WESTWORLD»

Michael Crichton-romanen «Westworld» ble filmatisert tilbake i 1973, og i 1980 kom TV-serien «Beyond Westworld», som ble lagt ned etter tre episoder.

Det har vært gjort sporadiske forsøk på å lage en ny filmversjon med bl.a. Arnold Schwarzenegger, men en HBO-serie er så til de grader å foretrekke. Særlig en som er produsert av J.J. Abrams, samt skrevet og regissert av Jonathan Nolan. Broren til Christopher, som sist sto bak manuset til «Interstellar».

Serien tar for seg en dekadent fornøyelsespark full av roboter, der gjestene kan leve ut sine innerste cowboy-fantasier og rase fra seg i trygge omgivelser. Mye moro, helt til en av robotene går berserk, og begynner å drepe de besøkende.

I filmversjonen ble denne drapsroboten spilt av Yul Brynner, men i TV-serien har Ed Harris tatt over rollen. «Westworld» er ellers overbefolket av dyktige kjentfolk, deriblant Sir Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, James Marsden, Thandie Newton og norske Ingrid Bolsø Berdal.

Pilotepisoden ble fullført i august, men alt som hittil har blitt sluppet er en kryptisk Vine-video, samt et tre sekunder langt klipp fra HBOs Yearender. Ikke blunke:

 

BUBLARE:

«EMPIRE»

«THE LAST MAN ON EARTH»

«TOGETHERNESS»

«GALAVANT»

«AMERICAN CRIME»

«THE WHISPERS»

«HEROES REBORN»