«Community» er en komiserie litt av samme typen som «Arrested Development» – den har en (relativt sett) liten fanskare, som likevel er av den ekstremt ivrige typen.

Og fansen har blitt utsatt for mange prøvelser de siste årene.

Først og fremst var det mange gnisninger mellom den meningssterke showrunneren Dan Harmon og Sony Pictures Television (som produserer serien), som endte med at Harmon fikk sparken for ganske nøyaktig ett år siden.

Deretter sluttet Chevy Chase i fjor høst, mens enkelte kritikere hevdet at seriens fjerde sesong hadde dalt i kvalitet etter Harmons avgang.

Ville dette innebære at NBC kom til å legge ned serien?

Nei, tidligere denne måneden offentliggjorde kanalen at de – noe overraskende – hadde bestilt 13 nye episoder. Og nå kan det også virke som om Dan Harmon er på vei tilbake til Greendale Community College.

Dan Harmon

Avsløringen kom under innspillingen av Harmons podcast Harmontown (en foreløpig upublisert episode). Her avslørte 40-åringen at han var i samtaler om å returnere, ifølge nettstedet Hollywookie.

The Hollywood Reporter bekrefter opplysningene, men tar forbehold om at det ikke er avgjort hvilken funksjon Harmon får (det er med andre ord ikke gitt at han kommer tilbake som showrunner).

David Guarascio og Moses Port var showrunnere for «Community»s fjerde sesong.

I løpet av podcastinnspillingen spøkte for øvrig også Harmon med at han bare ville takke ja til en retur om også Chevy Chase kommer tilbake i rollen som Pierce Hawthorne.

Det er det nok liten sjanse for.

Harmon og Chase hadde flere offentlige krangler, som blant annet resulterte i at Harmon offentliggjorde to beskjeder som Chase hadde lagt igjen på telefonsvareren hans, der komilegenden kalte «Community» en «middelmådig jævla sitcom» og karakteren hans «middels morsom».

Blant mye annet:

Gode nyheter om Harmon kommer tilbake?

Definitivt. Selv om sesong fem eventuelt skulle bli seriens siste, vil det i hvert fall bli med den originale serieskaperen ved roret.

#sixseasonsandamovie