Dagens bombefrykt i Oslo var nok en skremmende påminnelse om at det mest uventede kan skje når som helst.

Det er noe vi også fikk erfare gjennom første sesong av «Homeland», der Clare Danes gjorde en glimrende innsats som den smånevrotiske og tidvis overivrige CIA-agenten Carrie Mathison som mistenker at noe er i gjære med den hjemvendte Irak-krigeren Nicolas Brody (spilt av Damian Lewis).

Men er det noe vi kan være helt sikre på, er det at andresesongen av «Homeland» starter opp på amerikanske tv-skjermer 30. september.

Nettsiden TV Fanatic var tilstede på en pressekonferanse med folka bak «Homeland» i går, og der kunne de avsløre litt av hva vi kan forvente oss i de kommende episodene (og her kommer det noen saftige spoilere fra førstesesongen, så styr unna om du ikke har sett den!).

Som vi fikk grundig oppleve mot slutten av førstesesongen, er ikke alt helt som det skal være inni Carries hode – noe som kommer tydelig fram også i traileren du kan se øverst i saken her.

– Hun gjennomgår en skikkelig samvittighetskrise. Jeg tror hun har en anelse om at hennes genialitet kom som en konsekvens av hennes (mentale) tilstand, sa Danes under seansen.

TV Fantatics utsendte fikk se førsteepisoden «The Smile» fra andresesongen, og kan ikke si så mye mer om den enn at den er «amazing». Men seriens produsent Alex Gansa hadde følgende å legge til:

– Hele episoden er strukturert rundt en som er veldig tilbakeholden mot å involvere seg på nytt … men som samtidig ønsker å gjennomføre jobben. Og når hun på nytt befinner seg i situasjonen, gir det henne ny energi og gjør henne tent på action.

Her er noen flere smånyheter som kom fram i løpet av seansen:

• Brody befinner seg muligens i Washington D.C., der han forsøker å ha kontroll på seg og sitt. Eller som skuespiller Damian Lewis sier det: – Han vil gjerne tro at han er i full kontroll over sin egen skjebne … Han er mer bevisst på at han sjonglerer mange baller i denne sesongen, men i bunn og grunn er han alles «bitch» … Han er en verkebyll som noen på et eller annet tidspunkt må stikke hull på.

• Forholdet mellom Carrie og hennes CIA-mentor Saul Berenson (Mandy Patinkin) er kanskje komplisert, men han har henne ifølge Danes alltid i tankene.

• Brodys kone Jessica, spilt av Morena Baccarin, finner en ny «styrke» i D.C.: «Jeg tror hun føler at hun har funnet en mening i livet. Men forholdet deres er ekstremt hardt prøvet etter at hun fant ut at Brody har løyet for henne.»

• Det at Clare Danes er gravid i virkeligheten vil ikke ha noe innvirkning på seriens handling.

Trenger du en kjapp oppfriskning fra førstesesongen? Da skulle denne videoen kunne gjøre susen: