Vi har gått gjennom hva som er nytt på de forskjellige streamingtjenestene denne uka, og anbefaler godbitene (i tillegg til å tipse om noen eldre filmer og serier du kanskje gikk glipp av).

Netflix

Vi anbefaler «Fauda»Denne israelske serien er ikke helt fersk, men har gått under radaren for de fleste, har vi inntrykk av. Det er synd! For her har folk som likte «The Wire» og «La Bureau» tolv halvtimer å bli oppslukt i.

Det hjelper hvis du er litt interessert i Midt-Østen, for noe av det mest fascinerende her er hvordan begge sider i den evigaktuelle Palestina-konflikten skildres på en kompleks og empatisk måte.

Ikke at det ikke er spennende, altså! Vi følger israelske spioner som går undercover i et miljø tilknyttet Hamas for å gjøre kål på den militante «Panteren», som overlevde et drapsforsøk halvannet år før serien starter.

Se «Fauda» her!

Vil du heller se rom-fantasy? Se «Rogue One». En frittstående film fra Star Wars-universet som forteller historien om hvordan de hemmelige plantegningene til Dødsstjernen kom i Opprørsalliansens hender. Overraskende mørk og velspilt.

Komedie? «Seth Rogens Hilarity for Charity»Et stjernelag av komikere kombinerer sketsjer og stand-up. Du kan alltids spole over Seth Rogen sjøl.

Spenning? «Papirhuset»Vi har anbefalt denne spanske kuppserien varmt før. Nå er nye episoder ute.

HBO Nordic

Vi anbefaler «Killing Eve». En av årets mest kritikerbejublede nye serier så langt, med en svært underholdende kombinasjon av spionspenning og kontorkomedie.

Sandra Oh, som du kjenner fra «Grey’s Anatomy», er desillusjonert MI6-agent på jakt etter en glamorøs, globetrottende leiemorder – spilt av det unge, britiske stjerneskuddet Jodie Comer.

Det hele har en frisk og offbeat tone som sannsynligvis aldri ville sluppet forbi idèmyldringsstadiet i lineær-tv-tidsalderen, da man ikke tok så store sjanser. Men her betaler det seg!

Se den her!

Vil du heller se noe nerdehumor? «Silicon Valley». TJ Miller er ute av casten, og forrige sesong gikk unektelig litt på tomgang. Men serien tar seg opp i sesong 5, som vi er tre episoder inne i på HBO Nordic.

Mørk komedie? «Barry». Bill Hader er suveren i rollen som leiemorder med eksistensiell krise.

Krim? «Bosch». Hardkokt, voksen LA-krim på sitt beste blir enda bedre i sesong 4.

NRK

Vi anbefaler «Liberty». Sofie Gråbøl fra  «Forbrytelsen» i opprivende, ny dansk kort-serie om bistandsbransjens mørke bakside.

Vi er i Tanzania på 80-tallet, der mer eller mindre idealistiske skandinaviske familier selvrealiserer seg selv med nødhjelpsarbeid blant de fattige.

De skjeve maktforholdene mellom dem og lokalbefolkningen, og fristelsen til å utnytte seg av dem, er bare en av handlingsdriverne her. Det handler også om forholdet mellom voksne og unge, og om interne konflikter mellom de lokale, som skildres uten påtrengende eksotisering.

Se den her!

Krigsfilm? «Krigen». Danskene kan krigsfilm. Denne ble Oscar-nominert og handler om en Afghanistan-veteran.

Humor? «Familien Brun». Hvem sa tyskerne ikke kan lage humor? Hvem sa tyskerne ikke kan lage humor om nazisme?

Scifi? «Looper». Actionfylt og tankevekkende tidsreise-film med Bruce Willis. Dette er filmen som ga Disney tillit til at regissør Rian Johnson kunne lage Star Wars-film.

Viaplay

Vi anbefaler «Wilfred». Jeg hører innvendingen. Skal du se en serie om en snakkende hund som har sans for grov humor, øl og tjall, og spilles av en australsk fyr i en lurvete onepiece? Wait, hear me out, som det heter.

Elijah «Frodo» Wood redder denne surrealistiske sitcomen, som var en stor hit  down under for noen år siden og veksler mellom å være regelrett vulgær og fordømt rørende. Woods rollefigur er den deprimerte streitingen som er den eneste som ser naboens hund som menneske og skjønner det han sier.

De to utvikler et uvanlig vennskap og lærer litt av hvert om livet underveis. Tonen minner oss litt om «It’s Always Sunny in Philadephia» og, tja, «Family Guy» kanskje?

Se den her!

Vil du heller se en thriller? «Layer Cake». Denne 2004-filmen med Daniel Craig som kokain-konge i London sitter som ei kule.

Humor? «Groundhog Day». Bill Murray-filmen som har fått en enorm kultstatus kan ses… igjen og igjen.

Scifi? «Counterpart». JK Simmons i sin livs rolle. Tankevekkende science fiction-drama, som også anbefales alle som liker klassisk spiondrama à la John le Carré.

TV 2

Vi anbefaler «Homeland». Sesong 7 er nå komplett, og har du ikke gjort det ennå er det på tide å returnere til vår maniske venninne Carrie Mathesons verden.

Sesongen går rett på handlingen fra den forrige, så har du hatt en lengre «Homeland»-pause anbefaler vi å catche opp hvertfall fra sesong 6. Det gjør det også vanskelig å skrive om sesongen ute å spoile, men vi kan si så mye som at Carrie (Clare Danes) har forlatt Det hvite hus, er blitt arbeidsledig og får seg en ny altoppslukende besettelse.

Om hun faktisk er på sporet av noe, eller om den dype konspirasjonen bare eksisterer i hennes eget, medisinerte hode, gjør at paranoiaen flyter fritt mellom skjermen og sofaen.

Vil du heller se en mørk krim? «Fargo»Alle sesongene av den både morsomme og skrekkelige serien er ute.

Komikk? «Roeng». Hysterisk norsk humor om kommunen som opplever en omvendt Terra-krise. 

Romantikk? «Song to Song». Eksperimentell, men romantisk og fin film fra mester-regissør Terrence Mallick. Ryan Gosling og Michael Fassbender i hovedroller og setting i musikkmiljøet i Austin, Texas.