Som bloggen til nettvideotjenesten Comoyo er jo vi fryktelig glad i video on demand-formatet og potensialet som ligger her for å kunne tilby mer og mer variert film til folk.

Men som filmelskere flest har vi jo også en soft spot for kinoen.

Skal det bli noe fart i en utgivelse må den ofte på kino først (de største avisene anmelder av en eller annen grunn nesten bare kinofilm), og distributører har uansett ikke for vane å slippe filmer nevneverdig raskere på video on demand selv om de ikke setter opp tittelen på det store lerretet (ta for eksempel Whit Stillmans supersøte «Damsels in Distress» som først kommer på video on demand i Norge i april – ett år etter dvd-utgivelsen i USA. Helt uforståelig).

Derfor anser vi det for å være en ubetinget gladnyhet at to av årets mest etterlengtede indiefilmer definitivt kommer til å bli satt opp på kino her til lands.

Selmer Media har nemlig gått til innkjøp av Noah Baumbachs «Frances Ha» og Richard Linklaters «Before Midnight», og klargjør begge for kinovisning. Selmer har tidligere utvist god smak ved å importere filmer som «Moonrise Kingdom» og «Magic Mike» her til lands.

Premieretidspunkter er ikke fastsatt ennå, men muligens snakker vi sommeren for «Before Midnight» og høsten for «Frances Ha».

Ikke hørt om disse filmene, sier du?

«Frances Ha» skrev vi om for et par dager siden, da filmen fikk en finfin ny trailer.

Filmen er, som nevnt, regissert av Noah Baumbach («The Squid and the Whale», «Greenberg»), og er en svært kritikerrost komedie skutt i svart-hvitt.

Sammenlikningene med Woody Allen har florert allerede,  og det er Baumbachs kjæreste Greta Gerwig som har skrevet manus og spiller hovedrollen.

«Before Midnight» var på sin side det store samtaleemnet under årets Sundance-festival, og står med en 90 prosent fresh rating på Rotten Tomatoes.

Filmen er en oppfølger til «Before Sunrise» (1995) og «Before Sunset» (2004), og følger Jesse (Ethan Hawke) og Celine (Julie Delpy) som nå er flere år inne i et forhold og ferierer i Hellas med sine tvillingdøtre og Jesses sønn fra sitt tidligere ekteskap.

Forhåndsrapportene forteller om en mer vanskelig film enn de romantiske forgjengerne, selv om den også har en stor dose humor.