Nå ble jeg faktisk litt spent på hele filmprosjektet, etter å ha trukket lett på skuldrene mens ryktene har florert de siste årene (blant annet var Sam Raimi lenge aktuell som regissør).

Den nye regissøren av «World of Warcraft»-filmen er ifølge Hollywood Reporter nemlig Duncan Jones.

Ikke bare har han tidligere skrevet og regissert det underkjente romdramaet «Moon» og den hakket mer intense tidsloopen «Source Code», men han er også sønnen til David Bowie. Og det må jo bety noe.

Å lage en film basert på et av verdens mest populære onlinerollespill kan virke som en nær uoverkommerlig oppgave, spesielt når man tenker på hvor abstrakt hele fantasyverdenen og alt den rommer kan virke på folk som tross alt ikke har noe forhod til spillet (men om utelukkende «WoW»-spillere ender opp med å se filmen, skal du ikke se bort fra at den hadde blitt lønnsom for det).

Mye står derfor og faller på manuset, som er skrevet av Charles Leavitt («Blood Diamond», «K-PAX»). Kan han klare å fortelle en engasjerende og ikke minst allmenn fornuftig historie på pluss minus to timer? Produkssjonselskapet Legendary holder i hvert fall det ferdigskrevne manuset tett til brystet, men satser på en innspillingsstart til høsten med påfølgende premiere i 2015.

Filmen produseres av Thomas Tull, Jon Jashni og Charles Roven (de tre står har samlet erfaring fra alt fra «Dark Knight»-trilogien til «Hangover»-filmene og den kommende «Man of Steel»), mens spillutvikleren Blizzard er representert ved Alex Gartner (som også jobber med den kommende «Encharted»-filmen).

Drager, demoner, dverger og dauinger – det er nesten ingen grense på hva en «World of Warcraft»-film kan inneholde. La oss bare håpe at resultatet er såpass fokusert at vi ikke bare sitter igjen med «nok en spillfilm». Vi krysser fingrene og setter pengene på Jones – oddsen for at resultatet blir ålreit ble i hvert fall litt mer overkommelig. Han har i hvert fall trua selv: