Tv-serieåret 2014 har allerede startet fryktelig bra, og i månedene som kommer blir det bare bedre.

Vi har allerede visst at Louis CKs allerede geniforklarte (vi trenger ikke legge til ytterligere superlativer) «Louie» kom tilbake med en fjerdesesong i løpet av våren, og i går bekreftet FX datoen: Mandag 5. mai.

Og enda bedre: Hver mandag i sju uker vil FX sende to episoder etter hverandre, og sesongen – som består av 14 episoder – vil da være ferdigspilt allerede i juni.

En slags binge-mellomløsning, der altså.

Men det var ikke den eneste gode serienyheten vi våknet til i dag: The Guardian kan nemlig rapportere at andre sesong av krimserien «The Fall» omsider er under innspilling i Belfast nå, og trolig vil returnere til høsten.

Første sesong dukket opp på BBC i mai i fjor, og ble temmelig kjapt en stor seersuksess – ikke minst fordi den var en vellykket kobling mellom britisk krim og virkemidler kjent fra nordisk noir-serier som «Forbrytelsen».

Sesong én (som du kan se på norske Netflix) hadde en relativt åpen slutt, så sesong to kommer til å plukke opp der eneren sluttet.

– Jeg er utrolig glad for å jobbe med denne gjengen igjen, og for å kunne ta på meg rollen som Stella i hva som trolig blir en enda mørkere sesong to, sier Gillian Anderson til The Guardian.

Gillian Anderson spiller DS Stella Gibson, etterforsker fra London som ankommer et bekmørkt Belfast for å hjelpe til med etterforskningen av et drap som kjapt viser seg å ha forbindelser til andre liknende saker.

Sesong to kunne ha blitt spilt inn tidligere, men Jamie Dornan som spiller seriens skurk (dette er ikke en spoiler, han blir avslørt i første scene) ble i vinter huket inn for å spille hovedrollen i «Fifty Shades of Grey» og BBC ble derfor nødt til å vente.

The Fall

Vi intervjuet produsent Stephen Wright om serien i fjor sommer, les hva han fortalte oss om historien bak «The Fall» her.