Et par ting har vi da lært i løpet av våre dager på denne Jorden: Ta det med en klype salt når A-ha sier de legger opp, og begrens sorgprosessen når Sylvester Stallone «pensjonerer» en av sine rollefigurer.

«Hjertet er villig, men kroppen sier ‘hold deg hjemme’» sa skuespilleren for to år siden om muligheten for å hente fram John Rambo enda en gang, et knapt tiår etter at krigsveteranen og drapsmaskinen hadde sin egentlige finalerunde på kino – og 35 år etter at han dukket opp første gang i «First Blood».

Og: «Det er ikke mer å hente. Da de spurte meg om å gjøre enda en Rambo, sa jeg at hvis vi ikke kan gjøre det bedre enn sist, hvorfor bry seg».

Vel, nå hevder Deadline Hollywood at Sly har ombestemt seg, og er klar for å lage en femte Rambo-film. 

Bakgrunnen er at produsent Avi Lerner, kjent for å måke ut actionfilmer på løpende bånd (inkludert Stallones egen The Expandables-franchise), angivelig skal bruke årets Cannes-festival på å finne investorer til Rambo-prosjektet.

Ifølge Screen Daily siktes det mot opptaksstart allerede i september.

Stallone selv sitter med manuset, som ifølge det amerikanske bransjenettstedet tar utgangspunkt i at datteren til en venn av John Rambo bli kidnappet. Da trår vår mann hjelpende til, selv om han i utgangspunktet har trukket seg tilbake som gårdbruker, og krysser grensa til Mexico hvor han snart må nedkjempe et helt narkokartell på egenhånd.

I forrige film hadde Rambo trukket seg tilbake som ydmyk slangetemmer i Thailand da han ble dratt tilbake til maskingeværet for å redde en gruppe bortførte misjonærer under safranrevolusjonen i Burma. Det endte til slutt med 286 drap på skjermen, over hundre fler enn den ikke akkurat pasifistiske «Rambo 3» fra 1988, ifølge journalisten som satt og telte.

Den forrige filmen var regissert av Stallone selv, men i denne runden skal han nøye seg med å spille hovedrollen og skrive manuset.

Stallone instruerer Sarah Miller på »Rambo»-settet. Foto: SME/Euforia Film

Også den neste Rocky-filmen, «Creed II», er Stallone medforfatter på. TV-serien «Young Blood», som utvikles for kanalen Fox og skal handle om Rambos sønn, har 71-åringen imidlertid ingenting med å gjøre.