Det er ikke helt uvanlig at «Norge» dukker opp i amerikanske tv-serier uten at serieskaperne har vært her. I forfjor, for eksempel, var deler av en «Agents of Shield»-episode delvis satt i Norge, uten at skuespillerne satte sin fot på norsk jord.

Men her er en liten kuriositet: I episode 11 av «The Blacklist» sesong to drar Reddington, Liz og Ressler til Usbekistan. Imidlertid har serieskaperne valgt å illustrere det usbekiske landskapet med et flyfoto av Lofotkatedralen (egentlig Våkan kirke) i Kabelvåg.

Det er Lofotposten som kommer med DEN SMÅTT SENSASJONELLE avsløringen, og de kan fortelle at lokale «The Blacklist»-fans satte kaffen i halsen (det var i hvert fall ikke langt unna) da bildene ble vist.

Trolig har serieskaperne bare kjøpt inn noen standardbilder, og tenkt at det ikke var så nøye – men de hadde åpenbart ikke regnet med lokalpressen. Eller Filter.

Ikke er det et ekte sted som heter Khumara i Usbekistan heller.

fuckyou

Uansett, sokneprest Kristine Sandmæl i (Eldar) Vågan er glad for profileringen (det var drøyt åtte millioner amerikanere som ble slått i bakken av det halvannet sekunder lange klippet av den vakre kirken), men syns tross alt det er litt mye vold i «The Blacklist».

Hun skulle gjerne heller sett at kirken dukket opp i en annen tv-serie.

– Det er to britiske serier fra kirkemiljø jeg liker veldig godt og det er «The Rev» og «The Vicar of Dibley», det er uskyldige, hyggelige feelgoodserier – uten vold, sier hun til Lofotposten.

 

  • «The Blacklist» kan ses på Viaplay