Det verste som kan skje en tv-serie er at den sakte, men sikkert gror inn i uvesentlighetenes rekker.

Vi hører stadig flere mumle om at den eneste grunnen til at de ser på sistesesongen av «Dexter» er fordi de allerede har investert så mye tid i de seks sju foregående sesongene at det nå skal bli greit å bli ferdig med hele greia.

HBOs vampyrserie «True Blood» var også på god vei inn i samme runddansen (vi trodde selv vi hadde hoppet av), men den hentet seg overraskende opp sist sesong.

Derfor er det kanskje like greit at serien nå gir seg: Den neste (og sjuende) sesongen blir ifølge HBO også seriens siste.

«True Blood» har vært intet mindre enn en definerende serie for HBO, sier selskapets programsjef Michael Lombardo i en uttalelse.

Sjette sesong av vampyrserien trakk i snitt 4,24 millioner amerikanske seere, mot en topp på 4,97 millioner på tredje og fjerde (første hadde bare to). Det gjør serien til HBOs tredje mest sette serie, bare «Sopranos» og «Game of Thrones» hadde flere.

Dermed er det blanke ark og fargestifter til for showrunner Brian Buckner før sistesesongen, som kommer neste år. Vi tør uansett vedde på at rødt vil bli den mest fremtredende fargen på paletten.