23.november er det 50 år siden BBCs seere først møtte TARDIS (Time and Relative Dimension iSpace) og inkarnasjon nummer én av Doctor Who (spilt av William Hartnell)

Den gode doktor har selvfølgelig et avslappet forhold til noe så lite relevant som 50 år, men for fansen er 11 doktorer og utallige morsomme, spennende, fantastiske og svært ofte veldig veldig britiske (og det er bare positivt ment) øyeblikk ingenting å kimse av.

Nå er en ny trailer til 50 års-jubileet «Doctor Who – The Day of the Doctor» sluppet,  og la oss si det slik: Vi gleder oss.

I en god retrospektiv tradisjon inneholder selvfølgelig traileren en hel bråte med referanser fra hundrevis av episoder med klassisk scifi, og selv om vi i Filter er fans, så er vi ikke fans at vi fikk med oss alle dem. Det er derfor internett finnes: IO9 har en helt strålende gjennomgang.

Jubileums-episoden er også siste gang for dagens versjon av Doctor Who. Fra neste år erstattes Matt Smith av Peter Capaldi.

Og apropos internett. Her er de elleve doktorene (sjekk forresten Doctor Whos kanal på YouTube. Masse moro). Sannelig finnes det også en Facebook-side også for dem som vil ha «Doctor Who – The Day of the Doctor» på kino i Oslo. Slike initiativ liker Filter.