Sony har forsøkt å få noen til å ta over «Ghostbusters»-franchisen en stund. Og nå kan det virke som om de – endelig? – har fått tak i noen. «Bridesmaids»-regissør Paul Feig er høyst sannsynlig mannen som får ansvaret for den tredje filmen i serien, melder Variety.

«Ghostbusters 3» har vært under utvikling siden 80-tallet, da Ivan Reitman regisserte de to første filmene – Reitman hoppet av prosjektet offentlig i mars, og det ble da sagt at «Lego-filmen»-regissørene Chris Miller og Phil Lord var ønsket til å ta over.

Kildene til Variety sier at det er sannsynlig at Paul Feig vil sentrere rundt kvinnelige hovedroller. Igjen, et rykte, men når man ser på Paul Feigs tidligere filmer er det ikke helt usannsynlig.

Med «Bridesmaids», «Heat», og kommende «Spy» (med Rose Byrne i hovedrollen) har han de siste årene laget seg en lomme i Hollywood med komedier med kvinner i fokus – gjerne med Melissa McCarthy i en sentral rolle.

Et av problemene med å lage en tredje film har vært at Bill Murray har nektet å returnere til universet – noe som forverrer statusen litt. Men Dan Aykroyd har vært en av forkjemperene for filmen, og har nevnt muligheten ofte – selv i promoteringen for James Brown-biopicen «Get on up» (hvor Aykroyd spiller Browns agent Ben Bart).

Gene Stupnitsky og Lee Eisenberg («The Office», «Bad Teacher») skal ha skrevet manuset det har blitt arbeidet på inntil nylig – også etter at opprinnelig manusforfatter og ghostbuster Harold Ramis‘ døde tidligere i år – men dette vil visst starte på nytt om planene blir satt i gang.

Hvorvidt Aykroyd og Ernie Hudson vil dukke opp er foreløpig uvisst, men med Aykroyds engasjement for spøkelsesjegerne er det vel nesten litt rart om han ikke dukker opp, om enn bare litt.