Ghana vant mange fotballhjerter under VM i Sør-Afrika i 2010, men i Brasil har det vært mye tull og tøys.

Kevin Prince-Boateng og Sulley Muntari ble jo sendt hjem, før hele laget måtte forlate Brasil etter ett fattig poeng i gruppespillet (det var riktignok en strålende kamp mot Tyskland, da).

Også var det denne kofferten med 18 millioner kroner i kontanter – et beløp de ghanesiske spillerne etter sigende skal ha krevd i bonus for å spille. Til slutt ble pengene flydd fra Ghana til Brasil av Ghanas sportsminister Joseph Yamin.

Men hva om… pengekuréren ble overfalt og pengene stjålet? Hva hadde skjedd da?, tenkte den amerikanske manusforfatteren Darryl Wharton-Rigby (tipper tankene begynte å fly mens han gjespet seg gjennom USA-Tyskland).

Altså, mange av oss kan få sånne «det hadde sikkert vært en kul film»-tanker, men få av oss gjør jo noe med det.

Wharton-Rigby har imidlertid alvorlige planer om å gjøre film av Ghanas VM-pengedrama. Men med den nevnte twisten: At pengene forsvinner, og et helsikes drama oppstår. Biljakter gjennom Rios gater, pengejakt i favelaene etc. (vil vi tro).

– Verden har fått fotballfeber, og Hollywood er smittet, sier manusforfatteren bråkjekt til The Guardian (jeg anerkjenner også det var antydninger til fotballfeber i USA, men tror som sagt Tyskland-USA kurerte befolkningen temmelig effektivt).

Så får vi se om Darryl Wharton-Rigby får prosjektet på beina til slutt. Han startet karrieren som manusforfatter på den vanvittig innflytelsesrike tv-serien «Homicide: Life on the Street», men har stort sett holdt seg til kortfilmer og mindre prosjekter de seineste årene.

Dette er for øvrig ikke det eneste fotballprosjektet Hollywood har kastet seg over den siste tiden.

Nylig ble det også kjent at Warner Bros. har bestemt seg for å gjøre en nyinnspilling av fotballklassikeren «Escape to Victory», som hadde folk som Michael Caine, Bobby Moore, Pelé, Osvaldo Ardiles, Sylvester Stallone og Hallvar Thoresen på rollelista.

Selv har vi mest lyst på en dansefilm med Ghana-spiss Asamoah Gyan i hovedrollen. Også må Boudewijn Zenden få en birolle, såklart.