Nettbaserte strømmetjenester som Netflix, Viaplay og HBO Nordic blir en stadig sterkere utfordrer til tradisjonell tv. Men fortsatt har tv-leverandører som Canal Digital, Altibox og Get et svært godt grep om det norske publikum – det er fortsatt ingen ting å si på folkets kjærlighet til linær tv-titting.

Mange kan likevel savne det beste fra to verdener i én og samme boks, noe Get i dag tar et begynnende grep om ved lansere en strømmetjeneste på sine tv-bokser.

Det er imidlertid ikke en av de innledende strømmetjenestene som fra og med i dag blir tilgjengelig for Gets 1,3 millioner kunder.

Inn fra sidelinjen kommer nemlig tjenesten Cirkus, som samler «det beste av britiske drama- og krimserier» – og bare det.

– Cirkus er «The Best of British TV», et underholdningsunivers med hele sesonger av de beste og mest populære britiske tv-seriene. Er du glad i velprodusert tv-underholdning fra de britiske øyer er Cirkus obligatorisk, sier Torbjørn Aamodt, produktdirektør i Get i en pressemelding.

Tjenesten, som fram til nyttår er gratis for alle Get-kunder (og 49 kroner måneden etter det) skal etter planen til enhver tid ha 300 timer underholdning tilgjengelig.

Først og fremst dreier det seg om tv-serier fra ITV – som nylig kom inn på eiersiden av Cirkus – men også andre produsenter som All3Media International, BBC Worldwide og Endemol Worldwide Distribution byr på britiskprodusert tv-innhold til tjenesten.

Cirkus

Blant seriene som er tilgjengelig ved lansering finner vi «Unge inspektør Morse», «Mord og Mysterier», «Døden kommer til Pemberley», «Poirot» og «Peaky Blinders» – den komplette listen over lanseringsserier finner du nederst i saken.

Men bare britiske serier – er ikke det en smule smalt? Vi spør Gets kommunikasjonssjef Anders Bigseth:

– Cirkus har en avtale med de toneangivende britiske produsentene, og samler det beste i en pakke. Interessen for britisk drama og krim er veldig høy her i Norden, og Cirkus har i løpet av kort tid opparbeidet seg en sterk posisjon i andre markeder – så vi både tror og håper at dette er et tilbud som vil slå an, sier Bigseth til Filter.

leweis

– Hva med alle som liker, tja, amerikanske serier?

– Å leie serier hos oss er blitt utrolig populært. Mens DVD-salget falt med 35,6 prosent i fjor, vokste filmleietjenesten vår med 21 prosent. I dag leier mange av kundene amerikansk innhold fra blant andre Viaplay Film og C More Film, som vi også har avtaler med. Samtidig jobber vi hver dag på rettighetssiden for å øke tilbudet ytterligere, sier Bigseth.

Foreløpig er Cirkus – som i tillegg til ITV eies av innholdsselskapet Content&Co, medieadvokatgruppen Wiggin og det digitale produktdesigngruppen Ostmodern – lansert i Sverige og Finland.

Ifølge Anders Bigseth vil det til enhver tid ligge rundt 300 timers innhold tilgjengelig på Cirkus – ved lansering er det allerede 230 timer tilgjengelig.

– Innholdet vil være løpende oppdatert, der cirka 20 prosent av innholdet fornyes hver måned.

Ved lanseringen er Cirkus tilgjengelig på Gets bokser, men over nyttår vil den også være tilgjengelig på Gets apper, både i og utenfor hjemmet. Abonnementet er uten bindingstid.

Cirkus tilbyr følgende serier ved lansering:

Appropriate Adult
Case Histories
Dancing On The Edge
Death Comes to Pemberley
Unge inspektør Morse
Fresh Meat
George Gently
Lewis
Marchlands
Mord og mysterier
Miss Fisher’s Murder Mysteries
Mrs Biggs
Murphy’s Law
Poirot
Prime Suspect
Prisoners’ Wives
Public Enemies
Touching Evil
Truckers
Vera
Wild at Heart
WPC 56
The Thirteenth Tale
The Village
Thirteen Steps Down
The Silence
Secret Diary of a Call Girl
The Crimson Field
The Field of Blood
The Ghost Squad
The Jury

… og dette er serier som er bekreftet til 2015:

Amber
Bletchley Circle
Blue Planet
Breathless
Call the Midwife
Complicit
Indian Doctor
Life
Lightfields
Line of Duty
Lucan
Luther
Misfits
New Tricks
Planet Earth
Run
Scapegoat
Sherlock
Silent Witness
The Fixer
Thorne
United
Upstairs Downstairs
Waking the Dead
Whitechapel
Wipers Times
Zen