Han har jo holdt på lenge, George Lucas – mange vil vel også si lenge nok.

Nå har hjernen bak klassikerserier som «Star Wars» og «Indiana Jones» (som om du ikke visste det fra før) endelig bestemt seg for å bli pensjonist, ifølge The Guardian.

Som med så mange andre aldrende kreative sjeler, trekker han seg imidlertid ikke helt tilbake fra det skapende virket. Neida, når han nå ikke lenger trenger å lage mainstreamfilm for Hollywood, kan han i stedet konse på det han selv omtaler som «hobbyfilmer».

– Jeg beveger meg vekk fra alt som har med business å gjøre. Jeg avslutter alle forpliktelsene mine, og trekker meg tilbake til garasjen med sag og hammer og bygger hobbyfilmer, sier Lucas til Empire.

Lucas, som nå er 68 år, ønsker å finne tilbake til det han hadde da han lagde sitt science fiction-epos «THX 1138» som filmstudent på USC.

– Jeg har alltid hatt lyst til å lage filmer som er mer eksperimentelle av natur, og slippe å bekymre meg over om de blir vist på kino eller ei.

Lucas gjør nå alvor av truslene han kom med tidligere i år, da han ble nektet distribusjon av krigsfilmen «Red Tails» i fjor. Lucas endte opp med å selv spytte inn 58 millioner dollar i filmprosjektet, som tar for seg Tuskegee-flygerne – en svadron med utestede afroamerikanske piloter som etter andre verdenskrig ble tildelt nærmere 100 medaljer. Filmen er regissert av Anthony Hemingway («The Wire») og produsert av Lucas.

Spørsmålet nå er hva som skjer med en ryktet «Star Wars»-tv-serie og en eventuell femte «Indiana Jones»-film. Etter «Krystallhodeskallens rike» er det kanskje like greit om det ikke blir noe av?

Her er trailerne til «Red Tails» og «THX 1138», forresten: