Noen påstår at den Store Hollywood-stjernens dager er talte, men du skal være passe tjukk i huet om ikke du lar deg imponere av skuespillerlista til den kommende George Clooney-filmen «The Monuments Men».

I forrige uke ble det klart at Bill Murray og Cate Blanchett hadde takket ja, og nå har også Daniel Craig, Jean Dujardin (han fra «The Artist», du vet), John Goodman, Hugh Bonneville og Bob Balaban tegnet seg opp for filmen.

Jeg må innømme at jeg ikke hadde så veldig sans for de to siste filmene som Clooney regisserte («Leatherheads» og «Maktens Menn»), men «Monuments Men» virker å ha et godt utgangspunkt.

Filmen er basert på en bok ved samme navn av Robert M. Edsel, og forteller den sanne historien om hvordan ni spioner i 1944 jobbet for at noen av verdenshistoriens viktigste kunstverk – blant dem verk av Leonardo Da Vinci og Michelangelo – ikke skulle bli ødelagt av gærne nazister.

Her er en trailer til boka:

Andre fintfolk er også med på prosjektet, som starter innspilling i begynnelsen av neste år. Filmens score blir for eksempel ved Alexandre Desplat, som sist gjorde seg bemerket i Wes Andersons «Moonrise Kingdom» (nettopp sluppet på video, lei den for Guds skyld hos Comoyo).

Og manus er skrevet av Clooney i samarbeid med Grant Heslov, som tidligere har vært med på manuset til «Good Night and Good Luck».