Vel overstått helg! Hadde du noe slags håp om å unngå flere «Star Wars»-rykter denne uka må vi nok skuffe deg temmelig kjapt. Men det kan nok hende at vi klarer å bake inn noen ordentlig nyheter i ryktebonanzaen også.

Regissør Brad Bird står i hvert fall øverst på mange ønskelister for hvem som skal ta sjefsstolen på den neste «Star Wars»-filmen. Hans animasjonsfilmer «The Incredibles» og «Ratatouille» er moderne klassikere, mens håndlaget med spektakulær action også var tydelig på fjorårets «Mission Impossible: Ghost Protocol».

Det ser imidlertid ikke ut til at Bird har planer om å legge bort sine andre prosjekter med det første til fordel for mulig «Star Wars»-oppdrag.

Ifølge Variety er Disney nå i snakk med George Clooney om hovedrollen i «1952» – en utenomjordisk familiefilm skrevet av Damon Lindelof («Lost», «Prometheus») som Brad Bird skal regissere.

Detaljer om handlingen i filmen er ikke kjent, men som du kanskje vet var 1952 et stort år for UFO-entusiaster. Dette var for eksempel året da en rekke mystiske observasjoner ble gjort rundt Det hvite hus.

Uansett, Disney advarer ifølge Variety om at filmen ikke har fått offisielt grønt lys ennå, så det er vel en viss sjanse for at Bird kan ta «Star Wars»-oppdraget likevel. Om han blir spurt.

Ett av de rarere navnene som er blitt nevnt i forbindelse med «Star Wars» er for øvrig Colin Trevorrow, regissøren bak den veldig søte tidsreisekomedien «Safety Not Guaranteed» (skjønt, om den egentlig handler om tidsreiser eller mental forstyrrelse er et åpent spørsmål).

Da ryktet dukket opp i forrige uke skrev vi det på kontoen som «morsomt, men totalt urealistisk». Denne helgen var imidlertid Trevorrow gjest under Stockholm filmfestival, og i et intervju med Moviezine nekter regissøren å avvise det helt.

– Jeg kan ikke kommentere hva min eventuelle innblanding ville være, men jeg kan definitivt si at jeg ville elsket å regissere en «Star Wars»-film en gang i løpet av mitt liv. Det ville vært utrolig, sier han.

Så spørs det om han holder liv i ryktet for å gi «Safety Not Guaranteed» mer etterlengtet promo, eller om han faktisk er aktuell.

Vi får se…