At suksess kan være et tveegget sverd er det mange filmstudioer som har erfart tidligere, og med «The Hunger Games» kan Lionsgate sies å ha oppnådd nettopp det. Suksess, altså.

Da gjelder det å ikke sitte bakoverlent og udusjet i kontorstolene og spise dyr ost, men heller tenke tre skritt fram – på hva som skal skje den dagen den siste «The Hunger Games»-filmen er ferdigspilt.

Og Lionsgate har en plan – de har nemlig funnet seg en ny ungdomsbokserie å lage film av, kalt «Chaos Walking». I likhet med «The Hunger Games» er dette en ganske nitrist framtidsvisjon, der det ikke lenger finnes kvinner og alle kan høre hverandres tanker i en strøm av tanker, ord og lyd.

Det låter egentlig ganske strålende, og enda bedre blir det av nyheten om at Charlie Kaufman (til høyre i bildet over, avbildet sammen med Philip Seymour Hoffman) er hyret inn for å lage manus av boka.

Kaufman har vi skrevet om flere ganger her på bloggen – dette er fyren som blant annet har skrevet «Being John Malkovich» og «Evig solskinn i et plettfritt sinn» – og regissert «Synecdoche, New York».

I utgangspunktet skulle man jo tro at Kaufman er litt for kompromissløs til å kunne gi seg i kast med et såpass kommerst prosjekt som dette, men slik fungerer det jo ikke.

Kaufman har jo gjort manusarbeid for «Kung Fu Panda 2», blant annet, og trenger sikkert pengene når hans egne prosjekter ikke ser den helt store inntjeningen.

Apropos det, så er jo Charlie Kaufman i full sving for tiden med sin egen musikal kalt «Frank or Francis».

Steve Carell, Jack Black, Nicolas Cage skal spille henholdsvis en manusforfatter, en filmblogger og en aldrende komiker, mens fintfolk som Kate Winslet, Catherine Kenner og Elizabeth Banks også har sentrale roller.