Nå er det bare halvannen måned igjen til Tommy Wirkolas «Hansel & Gretel: Witch Hunters» åpner i USA (norgespremiere uka etter), og vi regner med at studio og distributører kommer til å trappe opp promovirksomheten voldsomt etter jul.

The Playlist har imidlertid tjuvstartet litt, og tatt en prat med det engelske stjerneskuddet Gemma Arterton (hovedrolleinnehaver sammen med Jeremy Renner) om hennes mange kommende filmprosjekter, og om problemet med å finne interessante kvinneroller i Hollywood.

Her forteller hun også om «Hansel & Gretel», og  26-åringen avslører at hun tok en prat med Tommy Wirkola om Gretel-karakteren. For selv om dette på ingen måte er en svak kvinnerolle, irriterte det henne litt at hun blir tatt til fange, og må reddes av broren Hansel.

– Da filmen ble spilt inn tenkte jeg ikke på det, men i ettertid var jeg litt sånn «så, jeg blir fanget og Hansel må redde meg»? Så jeg snakket med regissøren (Tommy Wirkola) og sa: «Det er ikke rettferdig, ville det ikke vært morsommere om det var han som ble fanget og jeg som måtte redde ham?». Han svarte… Vel, jeg kan ikke avsløre slutten, men han sa at «du får jo siste ord». Og han har helt rett, jeg får siste ord til slutt.

For øvrig skryter Arterton veldig av hvordan filmen har blitt.

– Den er bare veldig morsom. Ungene fra eventyret er totalt traumatiserte, spiste masse sukker, fikk diabetes og vokste opp som heksejegere. Det er en liknende sjanger som en Edgar Wright -film, en horrorkomedie.

Og selv om den britiske skuespillerinnen helst ville vært redningskvinne, er hun fornøyd med at hun har en stor funksjon i filmen utover å være et vakkert ansikt.

– Gretel er en skadet jente, veldig maskulin, men også sårbar. Det er fint for meg at hun ikke er noens kjærlighetsinteresse. En annen jente er baben i filmen, og jeg er mer en guttejente, forklarer Arterton til The Playlist.

Les hele intervjuet med dama her.