Den kommende «Gangster Squad» ser i utgangspunktet ut som et rett under middels interessant forsøk på å revitalisere gansgterfilmen for «kidsa». Regissør Ruben Fleischer har tidligere stått bak blant annet «Zombieland» (samt, obskurt nok, et par episoder av Zach Galifianakis tidvise briljante dada-talk show «Between Two Ferns»!) I hovedrollene finner vi Ryan Gosling og Emma Stone, som tydeligvis vil flekse method actor-muskler og har lagt til seg noen tåpelige, outrerte tredvetallsaksenter. I likhet med det i grunnen flere hakk mer lovende birollegalleriet, som inkluderer både Nick Nolte og Josh Brolin fra «The Goonies». Dessverre gjelder dette også filmens mulige halmstrå Sean Penn, som om vi skal dømme etter traileren har funnet utløp for den Al Pacino-imitasjonen han har finpusset foran speilet de siste tredve årene. Traileren inneholder også litt av den derre gangsterrappen ungdommen er så glad i.

Etter litt om og men var premieredatoen nå satt til 7. september. Men etter forrige helgs tragedie på «The Dark Knight Rises»-visningen i Aurora, Colorado fikk studiosjefene på Warner Bros. (altså samme studio som «TDKR») litt kaldere føtter. Alt på mandag kom rapportene om at en sentral sekvens måtte skytes (unnskyld upassende ordbruk) på nytt. Hvilken, sier du? Så du ikke traileren? Gjør det da. 2:00.

Og i dag kom enda en kalddusj for filmen: for å få tid til å gjøre de nødvendige endringene (scenen fra kinosalen ser tross alt ut til å være en sentral actionsekvens i filmen), er premieren er utsatt til januar. Lover i grunnen ikke så godt, for en film vi i utgangspunktet ikke akkurat holder pusten i spenning over. Filmen har forøvrig fått utgivelsesdatoen flyttet to ganger allerede. Er det mulig at Warner Bros. bruker hendelsene i Aurora som en unnskylding til å få fikset enda litt mer på stumpene av en potensiell box office-katastrofe? Ai, kynisk.