Dette burde jo egentlig ha potensial til å være en av årets mest etterlengtede filmer.

Jeg mener, en gangsterfilm med Sean Penn, Josh Brolin, Ryan Gosling, Nick Nolte og Emma Stone, regissert av Ruben Fleischer – mannen bak «Zombieland» og «30 Minutes or Less»? Jøsses.

Når det likevel er grunn til å holde igjen forventningene til «Gangster Squad», er det blant annet fordi Warner Brothers to ganger har flyttet på filmens utgivelsesdato. Denne er heller ikke klar nå, men filmen har i det minste fått en trailer.

Den ser rimelig stilig ut, men det er ikke helt lett å få grep på historien her – selv om den byr på et par visuelt ambisiøse scener.

«Gangster Squad» foregår i Los Angeles på slutten av 40-tallet, der Mickey Cohen (Sean Penn) styrer det meste av den ulovlige virksomheten – fra prostitusjon til gambling. Og det hele skjer med velsignelsen til et gjennomkorrupt politivesen.

Hva skjer da når en liten gruppe politimenn, med Ryan Gosling og Josh Brolin i spissen, bestemmer seg for å styrte ham? En hel masse eksplosjoner og skyting, skal vi dømme fra traileren.

Det litt schizofrene inntrykket man får av traileren, understrekes jo kraftig av Jay-Z på soundtracket. Vi elsker jo Jay-Z, men syns egentlig at kontemporær musikk passer litt dårlig i filmer fra 40-tallet. Selv om Brian Johnstown Massacre funker veldig bra i «Boardwalk Empire»-introen da. Hmm.