Michael Gandolfini skal spille en ung Tony Soprano i filmen som forteller forhistorien til tv-serien «The Sopranos».

Michael er sønn av avdøde James Gandolfini, skuespilleren som var Tony i serien, og sin far opp av dage, ifølge Deadline, som var først med nyheten.

Ære

Junior er bare 19 år, men har skuespillererfaring fra enkelte episoder av HBO-serien «The Deuce» og fra filmen «Ocean’s Eight», men dette blir hans største rolle.

– Det er en dyp ære å videreføre arven etter min far ved å tre inn i skoene til den unge Tony Soprano. Jeg er opprømt over å få muligheten til å jobbe med (serieskaper) David Chase og den utrolige gruppen av talenter han har samlet for denne filmen, sier tenåringen i en uttalelse til Deadline.

Michael i «The Deuce» (HBO).

Filmen går i opptak i vår og utspiller seg i New Jersey på sekstitallet, der vi får vite hvordan Tonys gjeng av mafiosoer etablerte seg i konkurranse med gangstere fra New York og Boston, og med voldsomme raseopptøyer som bakteppe. Den får tittelen «The Many Saints of Newark».

Gikk bredt ut

Bransjebladet skriver at produsentene gikk bredt ut i letingen etter den rette skuespilleren for Tony-rollen, men at Gandolfinis påfallende likhet med sitt opphav, både utseendemessig og i fakter og oppførsel – Deadline bruker begreper som a chip off the old block og uncanny resemblance – ble utslagsgjørende.

Det er tidligere kjent at Alessandro Nivola, en ikke spesielt høyt profilert skuespiller som du likevel kan ha sett i filmer som «Face/off» og «American Hustle», samt serien «Succession», har en stor rolle i filmen.

Han spiller Dickie Moltisanti, som i sin tid var en mentor i organisert-krim-faget for den kommende bossen, og dessuten faren til rollefiguren Christopher Moltisanti.

Alessandro Nivola.

Andre skuespillere som er hyret inn, er Vera Farmiga («Up in the Air», «The Departed») , Jon Bernthal («The Punisher»), Billy Magnussen («Game Night», «Maniac») og Corey Stoll («Ant-man», «House of Cards»).

Originalserien har for øvrig 20-årsjubileum i disse dager.