Ikke så rart hvis ikke navnet Alan Taylor sier deg så veldig mye, men sjansene for at du har sett noen av arbeidene hans er stor. I hvert fall hvis du har sjekket ut episoder av «Boardwalk Empire», «Game of Thrones», «Rome», «Carnivale», «The Sopranos», «Deadwood» eller «Big Love» – alle serier Taylor har jobbet med.

Nå har den høyt betrodde HBO-veteranen også for alvor tatt skrittet over til det større formatet, og har fått i oppdrag av Annapurna Pictures å regissere den neste «Terminator»-filmen som etter planen skal ut sommeren 2015.

Annapurna Pictures har til nå konsentrert seg om å lage mer kunstnerisk høyverdig film med sterke regissører, og Variety skriver også at andre regissører som ble vurdert til «Terminator»-jobben var Ang Lee (meh) og «Looper»-regissør Rian Johnson (det hadde vært noe), men til slutt landet man altså på Taylor.

Regissøren er kinoaktuell denne høsten med «Thor: The Dark World», der han etter forhåndsrapportene å dømme har gjort en svært solid innsats.

Det er ikke så veldig mye som er kjent om handlingen i den kommende «Terminator»-filmen, men det er kjent at det skal være første del av en planlagt trilogi, at Arnold Schwarzenegger skal ha en eller annen rolle og ryktene skal også ha det til at deler av handlingen er lagt til 40-tallet.

Laeta Kalogridis og Patrick Lussier skriver for tiden på manus.

Så er det gode eller dårlige nyheter for «Terminator»-franchisen at Taylor tar over? Tordengudene vet, egentlig.

På den ene siden har han jo jobbet med en lang rekke serier som konsentrerer seg om karakterutvikling, og der begrensninger i budsjett ikke har kommet i veien for å fortelle gode historier.

På en annen side kan man jo frykte – som Cinemablends Katey Rich – at Taylor er hentet inn nesten utelukkende på grunn av hans erfaring med storslagne «Game of Thrones».

– Jeg hadde håpet at den nye «Terminator»-filmen ville gi en mulighet til å strippe det ned noe, å unngå fristelsen til å ty til svære roboter og store slag og heller satse sterkere på det grunnleggende og fremdeles fascinerende premisset: En maskin som blir sendt tilbake i tid for å drepe, skriver Rich, og legger til at hun mener ansettelsen av Taylor kan være et signal om at man satser i motsatt retning.

Sommeren 2015 får vi se.