Mandag startet innspillingen av Erik Poppes («DeUsynlige» og «Hawaii, Oslo» kommende film «A Thousand Times Good Night» i Irland.

Den handler om en krigsfotograf som sliter med å balansere yrket med å ha et familieliv.

«A Thousand Times Good Night» er en film som allerede hadde en glitrende kvinnelig hovedrolleinnehaver, da Juliette Binoche for en måneds tid siden selv avslørte at hun ville spille i filmen.

Nå får Poppe enda et internasjonalt stjernenavn til plakaten – danske Nikolaj Coster-Waldau skal nemlig ha en rolle i filmen, melder Variety.

Coster-Waldau har spilt i norske produksjoner tidligere, for eksempel i Nils Gaups «Misery Harbour» og Morten Tyldums «Hodejegerne», men har de siste par årene fått et ordentlig internasjonalt gjennombrudd i den strålende rollen som Jamie Lannister i «Game of Thrones».

42 år gamle Waldau er ikke arbeidsledig for tida akkurat, og har to store Hollywood-produksjoner til neste år – han spiller mot Jessica Chastain i den Guillermo del Toro-produserte «Mama» og mot Tom Cruise og Morgan Freeman i «Oblivion».

«A Thousand Times Good Night» har et totalbudsjett på nesten 40 millioner kroner, hvorav 11,5 millioner kroner har kommet fra Norsk filminstitutts pakkeordning.

I mars fikk også Poppe og Paradox 4,2 millioner fra Eurimages, Europarådets fond for samproduksjon av film, og det ligger i kortene at Poppe & co. har et visst mål om å nå utover Norges grenser med denne filmen.

Poppe har forresten trukket veksler på egne erfaringer i sitt arbeid med «A Thousand Times Good Night», da han selv jobbet som fotograf i konfliktsoner for blant andre VG og Reuters.

Ifølge Variety skal filmen også spilles inn i Marocco, Kenya og Kabul.