Ingenting varer evig – heller ikke «Game of Thrones». Likevel har serieskaperne hatt en utfordring helt fra starten av: Forfatter George R.R. Martin (65) bruker fryktelig lang tid på skrive bøkene serien er basert på.

Hele seks år tok det mellom bok fire og fem, og den sjette og nestsiste boka i serien – titulert «The Winds of Winter» – kommer tidligst til neste år.

Dermed kommer serien trolig til å ta igjen bøkene på et tidspunkt. Og hva gjør HBO da?

Dette problemet adresserer serieskaperne David Benioff og David Weiss i den nyeste utgaven av Vanity Fair, som er på gata nå.

Game-of-Thrones-Vanity-Fair-cover

Her forteller Benioff og Weiss at de – for å være på den sikre siden – satte seg ned med Martin i en hel uke i fjor, for å få forfatteren til å fortelle hvordan han ser for seg at historien kommer til å slutte.

– Hvis man vet slutten er det også enklere å gjøre grunnarbeidet. Så vi ønsket å vite hvordan det hele skulle ende – vi ønsket å forberede oss. Derfor satte vi oss sammen med ham, og gikk gjennom skjebnen til hver enkelt karakter, forteller Benioff.

george

Håpet er fremdeles å la bøkene komme før serien, men for øyeblikket virker ikke det særlig realistisk. Martin har planlagt totalt sju bøker (de to siste bøkene i serien skal visstnok bli på over 1500 manussider), og holder han samme tempo som tidligere vil bokserien først være ferdig tidligst i 2020.

Da vil Martin være 72 år gammel.

Så lang tid virker det ikke som om HBO har. Til Vanity Fair sier Benioff og Weiss at de tror det er seriens død om den bare fortsetter i det uendelige.

– Vi skal ikke fortsette med serien bare fordi vi kan, sier David Weiss til Vanity Fair.

Han sier de ønsker å runde av etter sju eller åtte sesonger (den kommende sesongen er den fjerde i serien), og hvis HBO holder samme tempo som tidligere vil man da sette strek i 2017/2018.

– Hvis vi bestemte oss for å melke suksessen, hvis vi ga etter for det, ville vi trolig ødelagt alt, sier han til magasinet.

George R.R. Martins forsiktige skrivetempo har vært til stor frustrasjon for fansen i lang tid nå, likevel har forfatteren brukt tid på mye annet enn bokskriving de siste par årene – blant annet jobber han med utviklingen av flere nye prosjekter for HBO.

Han er også tett involvert i produksjonen av tv-serien – blant annet har han skrevet den andre episoden i den kommende fjerdesesongen, titulert «The Lion and the Rose».

Den skal jeg se i kveld, bare nevner det.

bilde(1)

Andre «Game of Thrones»-nyheter: Hodor er homofil. Bra for ham!

hodor-630x354