I sesongen som ble vist på tv denne våren fikk nederlandske Michiel Huisman mye skjermtid som Daario Naharis i HBOs gigantsuksess «Game of Thrones».

Går alt som produsentene håper vil skuespilleren bytte ut rustning og konstant kurtisering av Daenerys Targaryen med svømmebukser og norske fjorder til sommeren. Huisman har nemlig takket ja til hovedrollen i norsk-amerikanske «The Swimmer».

– Vi er superfornøyde med å få ham med på laget. Han er bra blanding mellom å være litt goofy, mystisk og sjarmerende sexy, sier produsent Joachim Lyng i Sweet Films til Filter.

Foruten «Game of Thrones» har Huisman også vært å se i David Simons HBO-serie «Tremé» og kritikerroste «Orphan Black». Han har også tre spillefilmer som etter planen skal ut til neste år, blant annet «The Age of Adaline» der han spiller mot Harrison Ford.

I «The Swimmer» skal Huisman spille ekstremsvømmeren Richard Morgan, som i sin stadige søken etter ekstreme utfordringer blir ført til den tidvis ugjestmilde naturen i Norge. Som om ikke svømmingen er tøff nok, får han også en telefon om at faren er døende.

Manuset, som er skrevet av Bård Ivar Engelsås, var det som trakk Huisman til prosjektet, ifølge produsent Lyng.

– I tillegg var det spennende for ham å komme til Norge på innspilling. Han har aldri vært her før, sier produsenten.

Men enkelte hindre gjenstår før prosjektet kan bli en realitet. «The Swimmer» har vært under planlegging i lang tid allerede, uten at finansieringen er kommet på plass. Fremdeles må produsentene ha mer penger på bok før et endelig grønt lys blir gitt.

Kristoffer Joner, Agnes Kittelsen, Silje Reinåmo og svenske Rolf Lassgård er blant de andre som har takket ja til roller, mens Richard L. Fox, som tidligere har jobbet som assisterende regissør på filmer som «Donnie Darko», «Sping Breakers» og «The Descendants», sitter i registolen.

topp-960x539-630x353

«The Swimmer» er resultatet av et norsk-amerikansk filmsamarbeid som ble stiftet av Lisa Black og Brandi Savitt (som begge også produserer «The Swimmer») i samarbeid med de regionale filmfondene i Norge.

Amerikanske Black er også co-produsent for Ingvar Ambjørnsen-filmatiseringen «Dukken i taket», som starter innspilling i september med Frode Winther, Maria Bock, Anders Baasmo Christiansen og Trond Espen Seim på rollelista.

 

PS: Michiel Huisman er ikke den første prominente tv-skuespilleren som har vært tilknyttet «The Swimmer». Tidligere har Ben McKenzie («The O.C, «Southland») takket ja til hovedrollen, men han falt ut da prosjektet viste seg å ta lengre tid å få gjennomført.