Den lyden du hørte? Det var to av verdens største underholdningsgalakser som kolliderte. Og startet den lange prosessen mot å fusjonerte til noe nytt, annerledes og forhåpentlig vakkert.

I en nyhet som vil dominere vannkjølersamtaler over hele kloden i dag, annonserte Lucasfilm-høvding Kathleen Kennedy i går at de to genierklærte skaperne av tv-serien «Game of Thrones»David Benioff og D.B. Weiss, har fått en ny jobb å gå til når de neste år har levert den åttende og siste sesongen om maktkamp, krig og kjærlighet på fantasykontinentet Westeros.

Nemlig å skrive og produsere en ny serie filmer om maktkamp, krig og kjærlighet for lenge siden i en galakse langt borte.

Benioff/Weiss. Foto: Starwars.com

Jepp, les det igjen – ikke en ny Star Wars-film, men en serie filmer. Denne serien skal være uavhengig både av filmtrilogien fjorårets «The Last Jedi» var en del av, og av den annonserte, nye trilogien som «The Last Jedi»-regissør Rian Johnson er satt til å utvikle.

– David og Dan er noen av de beste historiefortellerne i arbeid i dag. Måten de håndterer komplekse rollefigurer på, hvordan de går i dybden i fortellingene og den rike mytologien, vil bryte ny grunn og ta Star Wars i nye retninger som er utrolig spennende, skryter Kennedy.

De to serieskaperne forsikrer naturligvis fansen om at de har vært Star Wars-fans selv, helt siden den aller første filmen kom i 1977.

– Vi er beæret over å få denne muligheten, en smule skremt av ansvaret, og veldig opprømt over å komme i gang så snart den siste Game of Thrones-sesongen er ferdig, sier de ifølge en pressemelding som er publisert på Star Wars-com.

Dette betyr at det Disney-eide filmselskapet ikke ser for seg å slutte med å pumpe ut Star Wars-filmer med det første, og at æraen der det kunne gå et tiår eller to mellom hver nye trilogi trolig er over.

Gitt at den nye «serien» blir en trilogi, og at de kommende filmene slippes med noenlunde samme frekvens som vi har sett siden Disney kjøpte Lucasfilm og begynte den nye trilogien har vi Star Wars-filmer å glede oss til helt fram til 2026 eller deromkring. 

– De har ideer for en rekke nye filmer, og jeg er sikker på at vi på et punkt i framtida vil fortelle hva de går ut på. De er fokusert på et bestemt tidspunkt i Star Wars-mytologien og vil ta det derfra, sa Disney-sjef Bob Iger-sjef i går, ifølge The Hollywood Reporter.

I år kommer som kjent den frittstående filmen om Han Solos unge år, med «Game of Thrones»-stjerna Emilia Clarke i en sentral rolle.

Neste år avsluttes den inneværende trilogien, som er en fortsettelse på den klassiske trilogien fra 70- og 80-tallet. Deretter kommer trolig en ny frittstående film, kanskje om Obi-Wan Kenobi.

Etter det kan vi etter alt å dømme glede oss til Johnsons nye troika av filmer, som skal utspille seg i en del av galaksen Star Wars-fans ikke har noen kjennskap til fra før. 

Nyheten betyr også at Benioff og Weiss tar farvel med HBO, som har vært arbeidsgiveren helt siden «Game of Thrones» startet for sju år siden. Der var det egentlig meningen de skulle utvikle den nye, historiske serien «Confederate», et prosjekt som etter alt å dømme nå henger i en tynn tråd.