D.B. Weiss (42) og David Benioff (43) slet lenge med å få fotfeste i filmindustrien, men tilbudene er blitt mange flere etter kjempesuksessen med «Game of Thrones».

Nå har radarparet bestemt seg for hva deres neste prosjekt blir når «Game of Thrones» er ferdig, skriver Deadline.

De har nemlig skaffet seg rettighetene til å filmatisere krimboka «Dirty White Boys» – et totalt annerledes prosjekt fra fantasyserien de nå jobber med for HBO.

«Dirty White Boys» er skrevet av Stephen Hunter og kom ut i 1995. Det er en svært voldelig og hardkokt historie om straffedømte Lamar Pye og to medsammensvorne, som rømmer fra et fengsel i midtvesten.

Hakk i hæl følger en psykopatisk politimann, som er villig til å ta alle midler i bruk for å få fatt i rømlingene.

David Benioff forteller at han først kjøpte boka etter en diskusjon med manusforfatter-kompiser om hva som er tidenes beste åpninglinjer i en bok.

– De er ganske fengende, de første setningene, og det som gjør en hektet på historien er at karakterene er så velskrevne. Veldig karismatiske og ganske fæle folk, sier Benioff til Deadline.

For ordens skyld, åpningssetningene i boka lyder som følger (boka foreligger ikke i norsk oversettelse):

«Three men at McAlester State Penitentiary had larger penises than Lamar Pye, but all were black and therefore, by Lamar’s own figuring, hardly human at all.»

Dette er ikke første gangen en Stephen Hunter-bok blir filmatisert, da «Shooter» (2007) med Mark Wahlberg var basert på hans roman «Point of Impact». Hunter er for øvrig litt av en skrue, som jobbet i mange år som gretten filmkritiker med voldsfilm som spesialfelt.

Han er også en ivrig våpenentusiast.

Uansett, for Weiss og Benioff blir dette første langfilm de skal regissere sammen.

De to manusforfatterne, som skriver så godt som alle manus til «Game of Thrones» (forfatter George R.R. Martin skriver som regel én episode per sesong), møttes da de studerte irsk litteratur i Dublin, og holdt kontakten også etter at de flyttet tilbake til Los Angeles.

Benioff hadde en viss grad av suksess med boka og manuset til Spike Lees «The 25th Hour», og skrev også manuset til flere Hollywood-storproduksjoner.

Men det var først da de oppdaget «A Song of Ice and Fire»-bokserien, og klarte å overtale George R.R. Martin til å gi dem tv-serierettighetene, at det ble ordentlig fart på karrierene.

Weiss og Benioff har flere ganger fortalt at Martin ga dem rettighetene etter et kafémøte.

Martin var skeptisk til å skulle filmatisere «A Song of Ice and Fire», og hadde takket nei til flere studioer som ønsket å lage en storfilm av bøkene.

Men tanken på en HBO-serie var forlokkende, og Martin bestemte seg for å takke ja til Weiss og Benioff etter å ha testet dem med spørsmålet: «Hvem er Jon Snows mor?» – et spørsmål som har opptatt fansen lenge, og som det finnes mange ulike teorier om.

Weiss og Benioff kom opp med en teori som Martin fant tilfredsstillende, og resten er tv-historie.