«Game of Thrones»-skaperne David Benioff og D.B. Weiss har hatt noen ganske spektakulære måneder siden sesong fire startet opp i april, med seerrekorder og episoder som har skapt enorme diskusjoner.

Men har de likevel spart det beste til slutt? Ifølge Entertainment Weekly lover Benioff og Weiss at neste ukes sesongavslutning kommer til å inneholde mye mer dramatikk enn de foregående finalene.

– Det er den beste sisteepisoden vi har gjort, uten sammenlikning, sier Benioff og Weiss til magasinet.

Vanligvis har «Game of Thrones»-sesongene inneholdt en tydelig narrativ struktur, der den nest siste episoden ofte har inneholdt et stort slag eller viktige dødsfall, mens den tiende og siste episoden har holdt et roligere tempo.

Men denne strukturen har ikke vært like tydelig denne sesongen. Ett av de aller største drapene skjedde jo allerede i episode to, og selv om ukas episode (sesongens nest siste) hadde viktige hendelser, var den ikke like monumental som «The Rains of Castamere» eller «Blackwater».

game911

Og det er ifølge Benioff og Weiss fordi det er mer i vente.

– Jobben skuespillerne gjorde, regien fra Alex Graves, effektarbeidet og musikken fra Ramin Djawadi: Alt stemte, og i sum er det trolig blitt den beste timen tv vi har produsert. Vi er utrolig stolte av den siste episoden, «The Children». Og litt skremt av den også, for nå blir vi nødt til å jobbe desto hardere med sesong fem, og finne en måte å toppe dette på, sier manusforfatterne.

Allerede er det kjent at sesongavslutningen blir 66 minutter lang, noe som er rekord i «Game of Thrones»-sammenheng (to minutter lenger enn «Valar Morghulis» fra sesong to i 2012).

Her er en trailer for sisteepisoden: