Neste år blir et merkeår for tv-serieentusiaster. Da sendes den åttende og aller siste sesongen av serien som har forent flere av dem enn noen annen de siste åra.

Og ting tyder på at den som tror «Game of Thrones» vil gå ut av historien på en lavmælt og kostnadsbesparende måte må tro om igjen.

Case in point: Fan-nettstedet Watchers on the Wall har avslørt at sesongen vil inneholde en slagscene det tok 55 dager å filme (eller, for å være helt korrekt, 55 netter).

Det er mer enn enkelte filmstudioer har brukt på å lage hele langfilmer, og en tidsperiode en gjennomsnittlig lavbudsjettsfilmskaper kunne laget en trilogi av.

Og det er over det dobbelte av hva episoderegissør Miguel Sapochnik brukte på det som vel har vært den mest storslagne av seriens mange storslagne slagscener så langt: «Battle of the bastards» mellom Jon Snow og Ramsay Bolton i niende episode av sjette sesong (gjenopplev den gjerne via vår recap).

Skjold Garnison. (Foto: HBO)

Den løsrevne, men unektelig nokså pirrende informasjonsbiten senker ikke akkurat forventningene til HBO-serien, men var trolig aldri ment for våre øyne. Den kom nemlig fram da en av regisassistentene instagrammet et brev produsentene distribuerte til staben, med takk for innsatsen «gjennom 55 netter med kulde, snø, regn, gjørme, the sheep shit of Toome and the winds of Magheramorne».

Instagram-oppdateringa, som også avslørte at scenen ble filmet på tre ulike lokasjoner, ble slettet like kjapt som den ble postet. Men på nettet lever som kjent alt evig. Særlig når du har fans som screenshotter raskere enn sin egen skygge.

Den siste «Game of Thrones»-sesongen har også et, eh, romslig budsjett for sine seks episoder, hvorav noen antakelig blir like lange som en film: 11,2 millioner dollar har de å bruke på hver og en av dem, mer enn dobbelt av det som har vært snittet så langt.