I «Game of Thrones»-bøkene har George R.R. Martin fleire gongar nytta samanlikninga «like unyttig som brystvorter på ein rustning». Det dukka første gong opp i «Clash of Kings» frå 1998.

Moderne, ubekrefta mytologi skal ha det til at forfattaren – langvarig nerd, og i manusbransjen sidan 80-talet – skapte uttrykket ut frå eit hat til Joel Schumachers «Batman & Robin» frå 1997, der George Clooney-versjonen av Batman på berømt vis er utsmykka med brystvorter.

Tilsynelatande utan funksjon, kanskje anna enn for å stjele merksemda frå farlegare delar av superhelten.

#BatNipples #ClooneyGate. (Foto: Warner Bros.)
#BatNipples #ClooneyGate. (Foto: Warner Bros.)

Martin har også nytta uttrykket til dels som ein metafor i bøkene – den forviste ridderen Jorah Mormont (i serien spela av Iain Glen) har blitt beskrive som å ha ringar i brystvorteområda på den muskelprega rustningen sin.

Så kva hjernen bak synest om den nyaste kostymet førebudd til femte sesong av «Game of Thrones» er sanneleg ikkje godt å seie. På snikbilder av kostyma til The Sand Snakes (frå fanbloggen Watchers on the Wall) – Martell-familiens piskesvingande bastarddøtre – er det nemleg meir enn antyda eit par prydbrystvorter.

Ein av Dorne sine pisksvingande soldatar – med eit par evig oppvakte rustningbrystvorter. (Foto: WatchersontheWall.com)
Ein av Dorne sine pisksvingande soldatar – med eit par evig oppvakte rustningbrystvorter. (Foto: WatchersontheWall.com)

Heilt ok for Martin? Me velgjer vel å tru at andre attributtar var viktigare for HBO, som har uttalt at dei ikkje vil vere «puppe-politi» for serieskaparane.

Innspelinga av femte sesong er for tida i gang i Spania, som skal vere modell for det fyrrige heimlandet til Oberyn Martell. Klanen er sentral når reaksjonane på fjerde sesongs hendelsar skal utspele seg – familien til Oberyn vart casta tidlegare i år.

Til trass for at George R.R. Martin ikkje er ferdig med sjette bok i «A Song of Ice and Fire»-serien enno er «Game of Thrones» alt fornya for ein femte og sjette sesong.

Ein startdato er ikkje satt enno, men april 2015 er sannsynleg.

NYHET! Få gode streamingtips rett i innboksen din – meld deg på vårt nyhetsbrev!