I april er det avreise til Westeros igjen, men det er siste gangen – «Game of Thrones» ruller ubønnhørlig mot slutten. For fantasyfantastene er den største trøsten at HBO jobber med en ny serie satt i det samme universet, bare 5000 år før Jon Snow og Daenerys Targariens tidsalder (og med Naomi Watts i en av rollene).

Det er imidlertid flere serier på gang som bygger på andre deler av George R. R. Martins forfatterskap, som omfatter langt mer enn den over fem tusen sider lange (og fortsatt ikke avsluttede) «Song of Ice and Fire»-serien. Allerede 2. desember er det for eksempel premiere på «Nightflyers», screkk/scifi-serien som er basert på en av Martins tidlige noveller, og som blir tilgjengelig på Netflix her til lands.

Men det kommer mer! Mye mer!

Variety meldte nemlig denne uka at streamingtjenesten Hulu har planer om flere tv-serier basert på Martins superhelt-romanserie – ja da, han har en slik også – «Wild Cards».

«Wild Cards» skiller seg imidlertid fra andre Martin-franchiser ved at han har skapt konseptet og redigert bøkene, men satt ut selve skrivinga til andre forfattere. Den første romanen havnet i bokhandlerhyller i 1987, og siden har det kommet over tjue – pluss et vell av tilleggsmateriale, som blogger, ebøker og novellesamlinger.

Så… hva handler dette om?

Vi har ikke peiling, men ifølge gode gamle Wikipedia er «Wild Cards» satt i en alternativt etterkrigs-Amerika, der titusenvis av innbyggerne er så uheldige å være smittet av et virus fra verdensrommet, et biologisk våpen fra en annen planet, som kludrer til arvestoff og gir tilfeldige og uforutsigbare symptomer: De fleste dør, noen slipper unna med fysiske skavanker, mens et lite mindretall får superkrefter av forskjellig slag.

Så, joda, høres ut som om det er mat for tv-dramabransjen, dette. Nå er ikke Hulu tilgjengelig i Norge, men siden Walt Disney-konsernet vil få en majoritetsandel når ervervelsen av 20th Century Fox er i boks, kan de kanskje få «Wild Cards» inn på sin kommende strømmetjeneste Disney Plus?

George R. R. Martin: Har skrevet mer enn middelalderfantasy. (Foto: Henry Söderlund / Worldcon 75CC BY 4.0)