Hver «Game of Thrones»-sesong har minst én episode der sjokkfaktoren er spesielt høy, og som regel har serieskaperne valgt å spare de helt store godsakene fram til litt seint i sesongen.

Generelt har episode ni i hver sesong bydd på store begivenheter, men i sesongen som går nå skjer ting litt raskere.

Da verdens tv-anmeldere mottok en forhåndskopi av de tre første episodene av sesong fire, var det vedlagt et brev fra Quentin Schaffer i HBO der han ba innstendig om at alle måtte holde fullstendig kjeft om innholdet.

Årsaken til anmodningen fra HBO var episoden som ble sendt på amerikansk tv i går, og som først blir tilgjengelig via HBO Nordic og C More i løpet av dagen og kvelden.

Vi skal selvsagt ikke avsløre noe her, men det er vel trygt å si at episoden vil få enorme implikasjoner for det videre maktspillet om verdens minst komfortable trone.

Ønsker du å beholde spenningen, gjør du med andre ord lurt i å være ekstra forsiktig på internett i dag. Vær varsom med amerikanske Twitter-kontoer og nettsteder, vær oppmerksom på Facebook.

I et intervju med Deadline (som vi velger å ikke lenke til) forteller regissør Alex Graves at serieskaperne D.B. Weiss og David Benioff ønsket å justere tempoet litt i sesong fire.

– David og Dan kunne sikkert ha spart hendelsene til seinere i sesongen, men de ønsket å endre litt på hvordan man normalt bygger opp og prøve å få til en eksplosiv start. Det skjer så mye seinere i sesongen som er så massivt, så de ville aldri klart å tilpasse denne hendelsen inn seinere, sier Graves.

Logg deg gjerne inn på Filter tirsdag morgen, da vi vil ha recaps og reaksjoner på episoden, som er titulert «The Lion and the Rose» og er skrevet av bøkenes forfatter George R. R. Martin.