Det samme gjelder komediene «Veep» og «Silicon Valley». Premieredatoen for de populære seriene på tv i USA – 24. april – er blant annet gjengitt av Entertainment Weekly.

Siden det dreier seg om HBO-produksjoner skal alle være tilgjengelige for streaming på HBO Nordic samtidig. På grunn av tidsforskjellen blir det den 25. i Norge.

Selv om det er en usedvanlig sen premieredato for «Game of Thrones», blir den sjette sesongen den første som blir no-go-sone for den som foretrekker å lese det litterære forelegget uten å få handlingen spoilet.

Forfatter George RR Martins deadline for å levere neste bok i serien, «The Winds of Winter», slik at forlaget skulle få den ut i vinter/vår, utløp nemlig nyttårsaften.

Det gjør det naturligvis ekstra pirrende at ingen utenfor produksjonen er kjent med hva som kommer til å skje med de hardt prøvede innbyggerne i det mildt sagt volatile fantasikontinentet Westeros denne gangen. Deilig teaser:

I kombinasjon med den dramatiske avslutningen på sesong fem gjør dette at spekulasjonen og teoriproduksjonen går på høygir blant seriens dedikerte tilhengere. Stor spoiler-oppsummering av teoriene hos Dagbladet her.

Ikke ser HBO ut til å ha noen hast med å avslutte den massivt populære og kritikerroste serien, heller. The Hollywood Reporter skriver at sesong sju og åtte er i ferd med å få grønt lys.

Lenge før 24. april har imidlertid seriegiganten andre premierer som muligens kan hjelpe deg å lede oppmerksomheten andre steder: Allerede neste uke er det duket for «Vinyl», Martin Scorseses drama fra musikkbransjen på søttitallet. Uka etter kommer den femte og nest siste sesongen av «Girls», samt sesong to av «Togetherness».