Mye handler om «The Passengers» for Morten Tyldum nå, bare to og en halv måned unna premieren på storfilmen med Jennifer Lawrence og Chris Pratt in space. 

Men nordmannen har en tv-serie på gang borte i Junaiten også, «Counterpart», med Oscar-vinneren fra «Whiplash», J.K. Simmons, i hovedrollen som en fyr som oppdager at FN i all hemmelighet driver med litt mer enn å fremme fred og internasjonalt samarbeid gjennom mange, lange møter.

Som å vokte en portal til en parallell eksistens.

Nå er skuespillerensemblet til serien, som skal gå på kanalen Starz, utvidet med to briter: Erfarne Olivia Williams («The Sixth Sense», Roman Polanskis «The Ghost Writer») og Harry Lloyd, som spilte en liten, men minneverdig rolle i den første sesongen av «Game of Thrones»:

Mens hun skal spille kona til Simmons‘ rollefigur er den i-virkeligheten-langt-fra-blonde 32-åringens oppgave å være karriere-minded byråsjef i FN-systemet, som ifølge Deadline «synker ned i en verden av spionasje og doble liv».

Ut over at Vår Landsmann er executive producer og selv skal regissere en eller to episoder, er det flere forhold ved «Counterpart» som er egnet til å heve forventningene: Den behøvde ikke lage en pilotepisode for å få kanalen til å bestille to sesonger, og selskapet Anonymous Content er blant produsentene.

Det er de som sto bak Oscar-vinneren «Spotlight» og Emmy-grossisten «Mr. Robot», og hadde åndsnærværelse til å plukke opp den obskure TV 2-serien «Maniac» til en amerikansk remake.

Obligatorisk, avsluttende oppsummering av andre, kjente Tyldum-prosjekter:

  • Skal forhåpentlig regissere «The Last Days of Night», en film skrevet av «The Imitation Game»-forfatter Graham Moore om geniene Thomas Alva Edison, Graham Bell, Nikola Tesla.
  • Prøver fortsatt, såvidt vi vet, å få til en amerikansk remake av gjennombruddsfilmen «Hodejegerne». Enten som film eller som serie.
  • Har vært annonsert som mulig regissør på en filmadapsjon av William Gibsons scifi-klassiker «Pattern Recognition».
  • Driver selskapet Norse Code, hvis spesialitet er å utvikle norske romaner til amerikanske filmer og så langt opsjon på Lars Mytting-romanen «Svøm med dem som drukner» og Bobbie Peers-boka «Luridiumstyven».

 

Godt, gammelt bilde av Tydum da han lagde «Buddy» i 2003. Foto: Alexander Kayiambakis/Sandrew Metronome
Godt, gammelt bilde av Tyldum da han lagde «Buddy» i 2003. Foto: Alexander Kayiambakis/Sandrew Metronome