Etter andre sesong av «The Walking Dead» var det mange som uttrykte sin misnøye over at det skjedde for lite i serien. En gjeng med levende mennesker samlet på en avsideliggendes gård der det knapt finnes en eneste zombie? Helt nydelig, spør du meg – men litt for lite action for enkelte. Vel, dem om det.

Kanskje blir disse rastløse sjelene litt bekymret når jeg kan fortelle at de første fem minuttene av førsteepisoden av tredjesesongen utspiller seg helt uten dialog. Det er litt nikking, peking, et ørlite «pssst» og et plystr. Rick Grimes klarer tydelig å befeste sin situasjon som naturlig leder av gruppen med blikket. De resignerte blikkene til de andre, derimot, viser med all tydelighet at livsmotet ikke akkurat er på topp.

Og Lori, da gitt! Brått høygravid, med en struttende og svært utsatt mage. Det gikk da veldig fort, fra hun oppdaget graviditeten i forrige sesong? Hårlengden til Hershel tyder for så vidt også på at det har gått noen måneder siden sist, men ennå er vi stykke unna fra den ubarmhjertige vinteren som truer i horisonten.

Men legg nå bekymringene til side et sekund, ok? Grunnen til at alle holder kjeft, er fordi gruppen ryddet et forlatt hus for zombier. I første scene blir to av dem skutt i hodet. Den tredje zombien er det unggutten Carl som effektivt rydder av veien, med et velrettet skudd fra en lyddempet pistol. Snakk om å vokse opp kjapt.

Herfra og ut går det relativt hardt for seg, uten mye tid og rom for kontemplasjon. Om du synes det har vært for mye snakk og for lite action, er du åpenbart kommet til rett plass i tredjesesongen av «The Walking Dead».

Jeg skal ikke røpe spesielt mye av handlingen (noen spoilere kan forekomme), men for dere som har lest tegneserien er det altså fengselet som er boltreplass for denne sesongen. Åpenbart et trygt sted, straks man har renset det for zombier. Og det går gruppen i gang med relativt kjapt inn i episoden, med varierende hell.

Bare for å understreke og følge opp det med at vi nå får mindre snakk og mer action: Høygravide Lori trekker på et tidspunkt Rick til side, og etterlyser at de «prater mer sammen» om situasjonen mellom de to – et behov nok mange høygravide damer kan føle på når det nærmer seg. Det er ikke han interessert i. Gjør han kanskje ikke nok for henne ved å drepe alle zombiene som til stadighet prøver seg? Beinhardt.

Resten av episoden handler stort sett om stormingen av fengselet. Også ganske beinhardt. Og tidvis svært underholdende, spesielt når de zombifiserte fengelsvaktene i fullt opprørsutstyr dukker opp.

Tittefryden formerlig bobler over straks Michonne også gjør sin inntreden med bravur. En av tegneseriens tøffeste personligheter er ikke mindre hvass i tv-serien, og fortsatt har vi tilgode å møte tegneseriens drøyeste badguy, The Governor. Han kommer senere i sesongen, må vite.

Førsteepisoden avsluttes ikke med bare med én, men hele to nervepirrende cliffhangere. Gjett om vi er med videre, når det hele sparker igang for fullt veldig snart.

Tredjesesongen av «The Walking Dead» starter på amerikansk tv 14. oktober, med norsk premiere bare fire dager etter på Fox Crime, torsdag 18. oktober kl. 21:55.

Se første sesong av «The Walking Dead» på Comoyo!