Litt over et halvt år etter premieren står Jennifer Lee nå bak manus og co-regi på verdens mest-inntjenende animasjonsfilm, «Frozen». Nå er hennes neste Disney-prosjekt klart, og overraskende nok er det ikke «Frozen 2» – men noe helt, helt annet.

«A wrinkle in time» blir basert på boken med samme navn, om den unge jenten Meg Murry som må finne sin vitenskapsfar, som forsvant da han arbeidet på en Tesseract – den femte dimensjonen, som gjør det mulig å reise i tid.

Ifølge Variety var dette en av Lees favorittbøker fra da hun var yngre.

I 1962 var dette Madeleine L’Engles første bok av fem i serien om Murry og O’Keefe-familiene – noe som selvsagt gir Lee og Disney en del franchise-potensiale.

Alle er jo på jakt etter den neste «Hunger Games» – i likhet med nylig annonserte «Dragonriders of Pern».

Coveret til Madeleine L'Engles «A wrinkle in time».
Coveret til Madeleine L’Engles «A wrinkle in time».

Tesseracten må forresten ikke forveksles med evighetssteinen med samme navn fra «Thor»-filmene, selv om det mildt sagt hadde vært en interessant Disney-krysning.

Boken har allerede blitt adaptert i 2003 – da en rett-til-DVD-versjon fra et kanadisk produksjonsselskap under Disney. Forfatter L’Engle ble da spurt av Newsweek om filmen møtte forventningene hennes.

– Åh, ja! Jeg forventet at den skulle være dårlig, og det ble den.

Prosjektet har foreløpig ingen regissør, og heller ikke skuespillere. Men produsent Catherine Hand – som også jobbet på den forrige filmatiseringen – er også tilknyttet den nye filmen.

Forhåpentligvis går det bedre denne gangen – her er traileren for hvordan det så ut for 11 år siden: