ScarJo ligger ikke på den mye omtalte latsiden. Når Marvel-sirkuset fortsetter neste måned er hun tilbake i rollen som Natasha Romanoff, aka Black Widow – et av mange prosjekter der hun blir å se i år.

Med aktuelle «Captain America: The Winter Soldier», og videre i neste års «Avengers: Age of Ultron», blir Johanssons figur stadig viktigere i dette universet.

Neste stopp kan bli at hun får en helt egen film.

Selv om kvinnene i Marvel-universet ikke er utstillingsdokker på samme måte som i mange andre filmer, er det fortsatt en gutteklubb. Nå skal Captain America i ilden igjen, i Chris Evans‘ skikkelse.

Likevel, Variety rapporterer (via Total Film) at «The Winter Soldier» (som har norgespremiere 28. mars) blant annet handler om at Romanoff må ta et oppgjør med seg selv.

– Hun må innfinne seg med historien sin. At hun har vært en spion, og at spioner ikke nødvendigvis er til å stole på, sier Evans.

Denne tråden plukkes opp når hevnerne samles igjen neste år, i «Age of Ultron».

– Rollen til Black Widow blir veldig stor i den filmen, sier Kevin Feige, Marvel-produsenten som holder på trådene i det stadig mer innfløkte filmnøstet.

– Vi kommer til å lære mer om fortiden hennes, hvor hun kom fra og ble den hun ble. Det hadde vært fantastisk å utforske dette enda mer i en egen film. Vi er i gang med å utvikle noe der, frister Feige.

Johansson dukket opp som Black Widow første gang i «Iron Man 2» (2010). Allerede da luftet Feige ideen om å gi henne en egen film.

– Vi har allerede begynt å diskutere et soloprosjekt med Scarlett, og har kommet opp med noen konsepter. Men «The Avengers» kommer først, sa superprodusenten den gang, ifølge Indiewire.

«Captain America: The Winter Soldier» og «Avengers: Age of Ultron» blir Johanssons tredje og fjerde opptreden som den russiske eks-agenten.

Kanskje var det henne Natalie Portman siktet til i høst, da hun sa at en kvinne snart skal få skrive et kapittel i superheltkrøniken. Selv spiller Portman i «Thor»-filmene.

– Det er definitvt mange sterke kvinner der ute (i superhelthistoriene, journ.anm), men det blir først spennende når det kommer en sentral kvinnelig figur i en film. Noe jeg tror kommer – jeg har hørt det kommer – og, selvfølgelig, en sentral ikke-hvit figur hadde også vært spennende. I en hovedrolle, sa Portman.

bw2

Marvel-filmene er nå i sin andre fase, som kulminerer i «Avengers: Age of Ultron» i mai neste år. Før den tid får vi introdusert et helt nytt historieforløp med «Guardians of the Galaxy», som kommer i høst.

Tredje fase er langt på vei planlagt allerede. Edgar Wrights «Ant-Man» blir først ut der, med premiere bare et par måneder etter «Age of Ultron».

Scarlett Johansson er forresten aktuell med Oscar-nominerte «Her», samt den mindre familievennlige «Under the Skin». Hun er også med i «Chef», som gjenforener «Iron Man»-regissør Jon Favreau med Robert Downey jr., og senere «Lucy», det siste påfunnet til Luc Besson.