Det er vel like greit å slå det fast først som sist: denne saken inneholder gedigne plottavsløringer for «Game of Thrones».

Om du ikke har fulgt med til minst andre episode i den siste sesongen, er det med andre ord greit å snu her.

Om du derimot har fulgt med, og vet at evig ulykkelige Tyrion Lannister er fanget i en skinnprosess mistenkt for å ha tatt livet av kong Joffrey, har vi snedige nyheter.

Det viser seg at en akkurat passe fjasete Facebook-kampanje har mobilisert et tredagers, internasjonalt fakkeltog til støtte for Tyrion, og vekket en gedigen entusiasme.

I skrivende stund har over 60 000 personer mønstret på den fiktive marsjen mot Westeros.

10366114_10154223363740343_3632514752239513570_n
Opplegget strekker seg i utgangspunktet fra søndag 1. juni til tirsdag 3. juni,  og tar lite hensyn til hva som skjer i den rykende ferske episoden som kom i natt.

Der blir det som kjent en ramsalt duell mellom Tyrions våpendrager Oberyn «The Viper» Martell og ruslebiffen Gregor «The Mountain» Clegane om å få Lannisteren benådiget. Eller drept, da.

Oppe i det hele har folk fra hele verden begynt å legge ut bilder med slagord og erklæringer til støtte for den populære rollefiguren.

Søsteren Cersei, mor til Joffrey og pådriveren for hele den absurde rettsprosessen, kan ikke sies å få like stor støtte.

Når man vet hvor lite brydd forfatter George R. R. Martin blir av å ta kjære, veletablerte og/eller forhatte roller av dage, er det kanskje ikke så rart at entusiasmen vekkes.

Tyrions skjebne er vel å merke allerede stadfestet i bøkene, som fortsatt ligger et godt stykke foran tv-serien. Enn så lenge.

Serieskaperne har innrømmet at de kommer til å nøste opp serien enten de tar igjen Martin eller ikke. Til gjengjeld skal de ha fått vite hvordan bokserien slutter. I grove trekk, i alle fall.

De har allerede slått sammen flere mindre figurer, lagt fokus på noen andre historielinjer og skrevet inn helt nye scener der det passer som best. Selv kostymene forteller visst intrikate historier.

Visste du forresten at noen av serien og bøkenes mest oppsiktsvekkende scenarier er inspirert av virkelige historier?