Bob Odenkirk er en mann kanskje ikke så mange kjenner navnet til, men fryktelig mange kjenner igjen. Komikeren og skuespilleren startet karrieren i ujevne «The Ben Stiller Show» på begynnelsen av 90-tallet,  og slo igjennom i 1995 med HBO-komiserien «Mr. Show with Bob and David» sammen med komikollega David Cross:

Siden har han vært en komikers komiker, med gjesteopptredener i blant annet «Seinfeld», «Curb Your Enthusiasm», «Arrested Development» etc. – samt i en større rolle som advokat Saul Goodman i «Breaking Bad»:

Jeg er sikker på at Odenkirk kunne hatt en lysende karriere innen maninstream amerikansk komikk hvis han ville, men 50-åringen har valgt en annen vei med kompromissløse prosjekter. Flere ganger har han for eksempel laget piloter for ulike tv-kanaler som ikke har blitt noe av.

De siste årene har han derfor samarbeidet mer med Adult Swim, kanalen med svært lav terskel for absurd og usensurert humor (av svært varierende kvalitet). Først hjalp han «Tim and Eric Awesome Show, Great Job» på lufta, og om litt har han premiere på sin egen nye komiserie «Let’s Do This», som du kan se første episode av i videovinduet øverst.

Jeg har ikke fått sett hele episoden selv ennå, men premisset låter fantastisk. Odenkirk spiller Cal, som driver et lite produksjonsselskap fra en strippeklubb i North Hollywood.

I pilotepisoden får han i oppdrag fra en afrikansk krigsherre å lage en film om en trollmann, mistenkelig likt «Harry Potter». Cal må tilfredsstille krigsherren, og samtidig unngå søksmål.

Enjoy!