Vi kan godt li’ (som de sier i Danmark) lune filmer som inneholder snev av science fiction-elementer, men som likevel definitivt ikke havner i science fiction-bagen.

Den kommende indiefilmen «Robot and Frank» synes definitivt å tilhøre denne ikke altfor brede kategorien filmer (en annen tilsvarende film vi kommer på i farta er den kommende tidsreisekomedien «Safety Not Guaranteed»).

I «Robot and Frank» møter vi passende nok Frank Langella i hovedrollen som en pensjonert og småsnål juveltyv som får en ny venn i en husholdningsrobot barna hans prakker på ham.

Men Frank vil ikke luke i hagen og spise sunt, han vil stjele juveler. Og da passer det jo fint at roboten (stemmelagt av Peter Sarsgaard) er lydhør og klar til å lære. Det hele ser rett så flott ut, i hvert fall i traileren som ble sluppet i dag (se den øverst her).

Med i filmen er også Susan Sarandon, Liv Tyler og James Marsden. Det hele er regissert av debutenten Jake Schreier, som åpenbart har gjort en god jobb, ettersom han vant Alfred P. Sloan-prisen på årets Sundance-festival. Gode anmeldelser har filmen også fått.

«Robot and Frank» har premiere i USA 19. september, men har foreløpig ikke fått noe norsk premieredato.